|
Widzisz i teraz Cie rozumiem.
Natomiast nadal mam pewien problem z tym by zrozumieć, dlaczego to ze taka Gasiuk jesli jest w nowoczesnej i jest córką kogos kto byl TW i to jest zle. Dlaczego ocena czy to jest 'złe' zależy nie od czynów córki tylko od dokonań ojca. I teoretycznie mógłbym isc tym śladem i kontynuować dyskusje pt. 'czy dzieci TW nie maja prawa robic kariery' czy też nie mają prawa przejmować 'interesów' po ojcach ale wiem ze jest to studia bez dna. Dlatego też pozwolisz pominę ten wątek i skupię się na czymś ciekawszym.
Jest Twoim zdaniem szansa na to że układ po prostu nie istnieje? Ze owa sieć powiązań wcale nie jest jakaś specjalnie wieksza czy mniejsza od tych w innych 'cywilizowanych' krajach?
Bo widzisz, mnie sie wydaje że jest na to spora szansa. Przywoiłałeś grę o tron. Nie ogladalem tego serialu, choc slucham muzyki - jest dla mnie wybitna. Powiedz mi, w tym serialu jest ktokolwiek kto gra o tron dla wyzszej 'idei' czy dla ludu jak Jarosław? Czy może każdy rozgrywa innych dla władzy i nie ważne jest czy 'uklad' istnieje - liczy się tylko to ile 'walka' z układem przysporzy głosów i co można zyskać/zająć jeśli się ów układ (i przy okazji wszystko co pod niego się podciągnie) 'rozwali' ?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.02.2017 o godz. 17:42.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
|