Cytat:
|
Mówienie ze PZPR chciało pozbyć się suwerennosci w 2004 roku bo obawiało sie PiS, jest pozbawione sensu a co dopiero przedstawianie wejscia do UE jako 'sprytnego planu komunistów z 1988 roku'.
|
1. To o co takie larum 16.12.2016r.?
2. PiS - Kaczyński - Porozumienie Centrum - nocna zmiana 1992 - jest tu logika?
3. O co jazgot ówczesnej opozycji z lat 2005-2007 jak okazało się, o kim i o jakich powiązaniach pisze Cenckiewicz (sb a bolek - przyczynek do żenady)?
4. Dlaczego wypowiedź Gowina odnośnie "kłopotów lustracyjnych" została błyskawicznie usunięta?
Oni obawiali się przejęcia rządów przez pis, bo bali się (i boją) ODERWANIA OD KORYTA. I tak jest DO DZIŚ (i niestety jeszcze będzie). To, że zmarły bliźniak też chlał wódę w magdalence przy żydowskim świeczniku, to, że i w pisie znajdziesz tw, byłego milicjanta, ormowca znaczy, że to była solidarnościowa wtyka, tego samego argumentu miała używać w razie czego opozyszyn jakby bolo popuścił zwieracz.
[QUOTE]Mnie sie wydaje że próbujesz patrzeć na tamta rzeczywistość współczesnymi kategoriami.[/QUOTE
Ponieważ z historii powinno wyciągać się wnioski. Ale przyjmijmy ówczesną narrację.
Cytat:
|
Weż sobie zobacz postulaty z sierpnia 1980r. i zobacz punkty 8-21.
|
I do dziś program nie został zrealizowany.
Cytat:
|
Myślę wiec a w zasadzie jestem pewny że wejscie do UE i NATO miało nam dać możliwość nadrobienia dystansu jaki nas dzielił od 'zachodu'. Miało kazdemu otworzyc szansę na lepsze życie i godziwy byt.
|
Tak miało być dla 70 kilku % Polaków. Nie znam powodów, dla których 20 kilka % zagłosowało PRZECIW, wątpię, by przeczytali traktat akcesyjny, na jakich warunkach. Ja wtedy powiem szczerze w tych czasach na politykę z racji kilkunastu lat miałem wyjeebane i liczył się gameboy zakupiony za kasę z letnich prac w polu.
Taki Lepper wiedział o co kaman ze słynnym cytatem odnośnie podcierania starym niemcom tyłków. Ale wiadomo, kto ma wcześniej niż inni rację, ten przez ten czas uchodzi za idiotę.
Cytat:
|
Wtedy obie strony 'komuny' miały dość i spotkały sie przy okrągłym stole. I tutaj chyba sie róznimy w ocenie - moim zdaniem do UE weszlismy za lepszym bytem, natomiast to co mówisz to w zasadzie jest pryzmat polityczny przez jaki na UE patrzył Kaczyński.
|
Ale ja nie patrzyłem przez pryzmat Kaczyńskiego, a przez pryzmat LSD. Oni już wiedzieli, że oddają władzę, wówczas rozkład głosów pomiędzy bardziej na lewo niż pis platformę (choć prawa strona i centrum było w niej wówczas silne) to nie była słynna zakonnica w ciąży przejechana na pasach przez pijanego brĄka, jadącego brĄkobusem, a mniej więcej po równo.
"Komuna miała dość" - nie. To ludzie mieli dość "komuny", gdyż tak jak piszesz:
Cytat:
|
Wiedzieli też że się tak da - wystarczyło spojrzeć na zachód.
|
I teraz tak - na prawdziwe reformy w kraju, liberalizujące gospodarkę nie mamy już czasu. Nawet jeśli byśmy mieli, to sami ukazujemy, że nasze 8 lat rządów to była kpina, nieporozumienie, żenada i sami sobie gotujemy ten los i sami spychamy się do politycznego niebytu/odbytu.
Zmieniamy system wyborczy razem z konstytucją? Tym bardziej polityczny niebyt/odbyt, gdyż nam przypomną czasy sprzed 1989, a wiemy, że kartoteki w ipnie zostaną bardzo mocno przeTWorzone.
Załatwimy wizy do Stanów?
Cytując Dańca "my byśmy Wam wizy dali, ale nazajutrz na bramkach na lotnisku będziecie mieli tłenty milion pipol".
W NATO już jesteśmy, to może UE?
Rządzą tam "liberalne" lewaki? Rządzą.
Będą mieć w dupie Polaków? Będą.
Stworzą Polacy firmy/korporacje konkurencyjne z krajami UE? No za chvja.
Odrodzi się przemysł? Skądże, nisko przetworzone produkty rulez!
Stocznie zmartwychwstaną? A gdzieżby!
No to może rolnictwo? Eee tam, bedo jaja jak berety, ze ślimaka zrobimy rybę, z marchewki owoc. A żeby być eko, to za parę lat jeebniemy zakaz tradycyjnego wędzenia przysmaków na święta (Wielkanoc, Boże Narodzenie) dymem!
PrzeTWarzanie danych...
Mamy werdykt! UE!