Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2017, 21:37
Tylko tak się składa, że jakoś prawa strona i narodowcy nie mają takiej kasy jak ludzie z lewa wspierani przez zachodnie koncerny lub mający powiązania z różnymi chachmentami typu Soros.
Sprawa wygląda tak, że tym za zachodu zależy żeby nas trzymać za pyski i z tego czerpać kasę a z kolei to co polskie, ci co myślą po polsku są biedniejsi niż układ - czyli te wszystkie osoby, które tworzą mity o wielkim Bolku itp. Oni się dorobili dzięki "upadkowi komuny" - Solorz, Walter, Michnik i od lat trzymają układ. Poza tym mają jeszcze kasę z zachodu.
To jest tak jak z KODem. Takie wielki ruch, powstał sobie nagle, spontanicznie heh. Wszystko dzięki finansowaniu od różnych ciemnych ludzi.
Z drugiej strony jakoś nikt nie chciał finansować ludzi, którzy działali antyPO. Jakoś strumień kasy nie płynął znikąd, do nikogo.

Także to jest nierówna walka bo tamci mają kasę, wsparcie mediów i zachód ma w nich interes.
To chyba nie jest przypadek, że przez tyle lat jakimś większym, prawicowym medium to jest tylko TV Trwam i Radio Maryja. TV Republika jest jeszcze młoda. Poza tym sam profil RM i TV Trwam też jest taki, który daje szansę na utrzymanie się na rynku, wiadomo, w państwie katolickim jakoś to "pykło" i te babcie ślą kasę Rydzykowi na działalność.
Myślę, że to nie jest przypadek, że tak mało jest prawicowych, dużych mediów a tak dużo lewicowo-liberalnych.
Wspomniałem wyżej o układzie, wmieszałem w to Bolka itp. Dlaczego? Dlatego, że ten cały mainstream to jest własnie ta wersja prawdy, układ, tzn komuna upadła, Wałęsa to nie TW, to wielki bohater, Jaruzelski w sumie nie taki zły (jakoś nie widziałem aby na TVNach puszczali programy Grzegorza Brauna odnośnie Jaruzelskiego i tej całej kliki), imigranci ok, Polacy wstyd za to, wstyd za tamto itd.
A przecież rozkład sił prawo/lewo masz w Polsce powiedzmy po równo. Dużo ludzi ma prawicowe poglądy, ogólnie dużo ludzi jest pro PiS/Kukiz/Korwin. Także dziwne, że ludzi po równo a nie ma mediów dla tych ludzi.
I z kolei w internecie widać, że jest zapotrzebowanie na takie media bo te wszystkie niszowe kanały na YT czy gdzie indziej, kanały narodowców, prawicowców, kanał Maxa Kolonko itp mają dużą siłę przebicia. Chyba - w sumie nie wiem bo tego nie przeglądam i nie śledzę - lewicowych mediów w internecie nie ma za wiele.

Także to nie jest tak, że jak dasz wolną rękę każdemu to każdy będzie miał takie same możliwości i równe zasady będą. Bo jesteśmy rozgrywani przez inne państwa, inne układy, przez różnych ludzi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.