Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2017, 16:55
Cytat:
Oczywiście, że nie ma idealnie obiektywnej stacji. Problem i różnica polega na tym, że TVN jest stacją komercyjną, natomiast TVP jest finansowane z publicznych pieniędzy. O ile jestem w stanie zrozumieć potrzebę istnienia tego typu telewizji jeszcze w latach 90-tych, gdzie oferta programowa była niewspółmiernie uboższa, tak teraz nie widzę żadnego uzasadnienia dla istnienia telewizji publicznej.
Ja myślę, że uzasadnienie jest takie, że musimy mieć polskie media. Bo raz będą gorsze, raz lepsze, upolitycznione ale RACZEJ będą prezentowały polski punkt widzenia. Oddanie mediów w ręce zagranicznych inwestorów albo polskich zdrajców (Walter) lub ludzi umaczanych (Solorz współpracował z SB) to w zależności od ułożenia sytuacji prosta droga do tego aby to Niemcy nam mówili co mamy czytać i oglądać.
To głównie w TVN i Polsacie z Marszu Niepodległości zrobiono jedną wielką zadymę, to tam narodowców nazywa się faszystami, to TVN najwięcej plul w sprawie Smoleńska i to Newsweek czy GW używają zwrotów polskie obozy śmierci, to te ....y pieprzą jakieś głupoty o Polaku, morzu grillu i dużym brzuchu. To te media liżą dupę imigrantom czy obsmarowują ją Trumpowi - to jest dokładnie taki sam kurs jak na zachodzie + nasze polskie sprawy typu narodowcy - faszyści, Smoleńsk, PiS.

Jakbyśmy mieli tylko takie szwabskie media, czy media od kurew pokroju Michnika, Waltera czy Solorza to już by w tej chwili było kiepsko a co dopiero gdyby ich propaganda się nasiliła.
Mimo wszystko TVP jest na ich tle "czysta". Tutaj chociaż się nie kłamie o imigrantach, nie zwymyśla się Polaków, nie tworzy paranoi o Polakach pajacach itp
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.