Cytat:
|
Oczywiście, że nie ma idealnie obiektywnej stacji. Problem i różnica polega na tym, że TVN jest stacją komercyjną, natomiast TVP jest finansowane z publicznych pieniędzy. O ile jestem w stanie zrozumieć potrzebę istnienia tego typu telewizji jeszcze w latach 90-tych, gdzie oferta programowa była niewspółmiernie uboższa, tak teraz nie widzę żadnego uzasadnienia dla istnienia telewizji publicznej.
|
Ja myślę, że uzasadnienie jest takie, że musimy mieć polskie media. Bo raz będą gorsze, raz lepsze, upolitycznione ale RACZEJ będą prezentowały polski punkt widzenia. Oddanie mediów w ręce zagranicznych inwestorów albo polskich zdrajców (Walter) lub ludzi umaczanych (Solorz współpracował z SB) to w zależności od ułożenia sytuacji prosta droga do tego aby to Niemcy nam mówili co mamy czytać i oglądać.
To głównie w TVN i Polsacie z Marszu Niepodległości zrobiono jedną wielką zadymę, to tam narodowców nazywa się faszystami, to TVN najwięcej plul w sprawie Smoleńska i to Newsweek czy GW używają zwrotów polskie obozy śmierci, to te ....y pieprzą jakieś głupoty o Polaku, morzu grillu i dużym brzuchu. To te media liżą dupę imigrantom czy obsmarowują ją Trumpowi - to jest dokładnie taki sam kurs jak na zachodzie + nasze polskie sprawy typu narodowcy - faszyści, Smoleńsk, PiS.
Jakbyśmy mieli tylko takie szwabskie media, czy media od kurew pokroju Michnika, Waltera czy Solorza to już by w tej chwili było kiepsko a co dopiero gdyby ich propaganda się nasiliła.
Mimo wszystko TVP jest na ich tle "czysta". Tutaj chociaż się nie kłamie o imigrantach, nie zwymyśla się Polaków, nie tworzy paranoi o Polakach pajacach itp