Wyświetl pojedynczy post
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2017, 22:36
enzo napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam, że Ondrasek jest drewniany i nie ma podania, to nie wiem dosłownie czy śmiać się, czy płakać. Chłop potrafi przyjąć trudną półgórną piłkę, mając na plecach obrońcę i bardzo dobrze odegrać ją do skrzydła, rozciągając grę i robiąc miejsce w środku pola. Paweł, choć jest na pewno lepszym snajperem, kompletnie tego nie umie, przez co granie z Brożkiem jako jedynym napastnikiem kończy się przegraną niemal każdą piłką wybitą przez bramkarza z "piątki". Bo raz, że Broziu nie skacze praktycznie do główek ani nie potrafi grać z obrońcą na plecach, to dwa - jego odegrania są czasami naprawdę beznadziejne. Co widać zwłaszcza gdy wychodzimy z kontratakiem, a Paweł dostanie piłkę do nogi na 30 metrze i musi ją komuś jeszcze oddać. Ileż my tak doskonałych akcji zaprzepaściliśmy.

Natomiast raz jeszcze podkreślam, żeby mi tu ktoś nie wyjechał, że jadę o Pawle: Brożek zdecydowanie lepiej potrafi odnaleźć się pod bramką rywala (zwłaszcza gdy dostaje piłkę na głowę i nie musi jej kopać...)
Przepraszam. Faktycznie moja pomyłka. Nie chciałem napisać że Ondrasek jest drewniany. On jest mega drewniany. Jeżeli nie zacznie precyzyjnie dogrywać na skrzydła, żeby rozciągnąć grę nie widzę z niego żadnego pożytku. Wygraliśmy kilka meczów za Wdowczyka jak miał kontuzję i to jest wszystko w temacie Czecha co chciałem tutaj napisać. No może jeszcze jakieś szanse upatrywałem w stałych fragmentach gry gdzie zdobył bramkę w zamieszaniu. Szkoda że i tutaj zupełnie nie istniał.
Odpowiedz cytując