Zwitter napisał(a):

|
Cóż, teraz widać, że za TF pracownikami byli zwykli najemnicy,
|
Bycie najemnikiem to nic złego. W końcu zdecydowana większość z nas pracuje, żeby zarabiać. Problem z tymi ludźmi polegał na tym, że byli (w większości) po prostu amatorami i tak naprawdę osoby, które ich miały nadzrorować też miały głęboko gdzieś ten klub... i podobnie jak ich podwłani - totalnie się na zarządzaniu czymś takim nie znały.
Podchodzić do obowiązków z sercem i zaangażowaniem to jedno, ale trzeba się też na tym znać. Wszystko, co TS robi do tej pory wygląda bardzo obiecująco, ale jak odbiją w drugą stronę niż TF - tzn będą zatrudniać ludzi, którym "tylko" zależy na tym klubie, to do niczego dobrego to nie doprowadzi. Niemniej, wydaje mi się, że wyciągnęli wnioski z tego, co TF robiła tutaj źle i liczę, że dalej będą prowadzić zrównoważoną politykę rozwoju.
Jednak jest jedno ale. Kibice. Jak przeczytałem, że do tej pory sprzedano 2000 karnetów, to mi ręce opadły. Jak można narzekać na obecną sytuację klubu, WYMAGAĆ czegokolwiek, kiedy nie ma się nawet karnetu?! Kiedy nie chce się nawet trochę pomóc klubowi, który wciąż jest na samym początku drogi do normalności?! Weźcie się poważnie za to, bo to od Was (nas) zależy jak Wisła będzie wyglądać w najbliższej przyszłości! Jest koniec miesiąca - niedługo wszystkim wjadą wypłaty - wspomóżcie klub. Zróbcie to, żebyście za parę miesięcy patrząc na odradzającą się Wisłę mogli z czystym sumieniem powiedzieć, że sami mieliście w tym udział.
Nie pytaj, co Wisła może zrobić dla Ciebie. Zapytaj co Ty możesz zrobić dla Wisły.