Cytat:
|
Masz 5 argumentów do tego 50 bujd/bzdur i głównie na tych bujdach zbudowaną tezę.
|
Możesz rozwinąć, bo nie do końca wiem co według Ciebie jest bzdurą/bujdą.
Cytat:
|
Wiara z polityką się przenikała zawsze i tak będzie.
|
Co jest najgorszą możliwą kombinacją. Chyba paru mądrzejszych od nas postaci o tym wspominało, nawet Piłsudski, prawda?
Cytat:
|
Ludzie walczyli z Jezusem na ustach i krzyżem w ręku z okupantami ze wschodu i zachodu.
|
No no, w XV, XVI, XVII wieku też.
Cytat:
|
osiągnęliśmy jako państwo podmiotowość dzięki przyjęciu wiary, a za komuny w imię wiary, który wchodziła w politykę ginęli księżą a wielką rolę w wyzwoleniu Polski odegrał papież Jan Paweł II
|
Ale u Pinocheta już mu nie wiele przeszkadzało? Oczywiście, że walczył z komunizmem, bo tenże komunizm chciał mu ukrócić biznes w PL.
Cytat:
|
Wiem, że to osobę, która pluje na kościół może boleć ale to są kolejne fakty. Może jako ateiście Ci jest głupio, że ludzie Twojego "wyznania" zrobili mniej i mniej znaczyli dla Polski niż ci spod krzyża i od Jezusa i stąd znowu ten ból dupy.
|
Po pierwsze, bardzo bym prosił żebyś nie szufladkował mnie jako ateistę. Szufladkowanie jest bardzo niechrześcijańskie. Po drugie chcesz się licytować, że bardzo szeroko pojęta nauka i jej postęp zrobiła więcej niż wierzenie w gadającego węża?
Cytat:
|
Poza tym to wasze mityczne przenikanie się wiary i kościoła to nic innego jak po prostu jakieś tam uczestnictwo duchownych w życiu państwa, czyli po prostu wypowiadanie się na tematy zbieżne dla wiary i państwa (np aborcja). Aż tyle i tylko tyle bo jakoś nie słyszałem jeszcze o biskupie pośle czy pośle ojcu Rydzyku albo żeby PiS i Duda na dywanik do Torunia czy Częstochowy szli.
|
Chłopie, ale ja nie mam nic naprawdę do tego, że ktoś jest wierzący. Naprawdę. Natomiast tak jak przytoczyłeś temat aborcji - wytłumacz mi, jakim prawem, ktoś kto nie ma o tym bladego pojęcia ma decydować o tym, czy kobieta może dokonać aborcji czy nie? Jeszcze raz, nikt nie walczy o to, żeby aborcja była nowym środkiem antykoncepcyjnym, tylko żeby kobiety miały wybór czy są w stanie i na siłach opiekować się upośledzonym dzieckiem czy nie. To jest tylko i wyłącznie jej wybór. A co do dywanika....to skąd Antek zapierdalał ostatnio?
Cytat:
Polityka przenika się z wiarą bo Duda był na intronizacji Jezusa na króla Polski a Macierewicz na głos powiedział "Matka Boska". Ojejku, straszne rzeczy się dzieją w tej zaściankowej Polsce.
Nie masz argumentów, uciekłeś od dyskusji. Nara.
|
Bo to po prostu śmieszne. Prezydent, który kaja się przed księżmi przy zmyślonym wydarzeniu. A Antek nie powiedział na głos matka boska, tylko, cytując:
- Nie byłoby tej skuteczności, gdyby nie obecność kierownictwa PiS w grudniu przed ołtarzem Matki Boskiej Częstochowskiej. Nie ma wątpliwości, że nasza modlitwa była jednym z decydujących działań, jakie zaowocowały w dniu dzisiejszym - stanowczo stwierdził Antoni Macierewicz.
A to już zalatuje psychiatrykiem.
Cytat:
|
Ale znam takich gagatków jak Ty, co na fb plują jadem, rzygają na ten PiS i kościół a jak wychodzą na jaw wyczyny TW Bolka, doktora Petru i oszusta Kijowskiego to cisza jak makiem zasiał. PiS się jebie za byle co, swoich się nie rusza nawet jak są największymi ....ami. A na koniec taki jak Ty pisze "PiS jest bardziej skompromitowany niż PO". Obudźcie się.
|
Widzisz gagatku, po raz drugi już zachowujesz się jak zły katolik. Oceniasz i szufladkujesz. Jestem przekonany, ze Wałęsa był Bolkiem, uważam że Petru kompromituje się na każdym kroku, to samo zresztą chyba nawet w tym temacie powiedział o Kijowskim.