|
Masz 5 argumentów do tego 50 bujd/bzdur i głównie na tych bujdach zbudowaną tezę. Wiara z polityką się przenikała zawsze i tak będzie. Ludzie walczyli z Jezusem na ustach i krzyżem w ręku z okupantami ze wschodu i zachodu, osiągnęliśmy jako państwo podmiotowość dzięki przyjęciu wiary, a za komuny w imię wiary, który wchodziła w politykę ginęli księżą a wielką rolę w wyzwoleniu Polski odegrał papież Jan Paweł II. Wiem, że to osobę, która pluje na kościół może boleć ale to są kolejne fakty. Może jako ateiście Ci jest głupio, że ludzie Twojego "wyznania" zrobili mniej i mniej znaczyli dla Polski niż ci spod krzyża i od Jezusa i stąd znowu ten ból dupy.
Poza tym to wasze mityczne przenikanie się wiary i kościoła to nic innego jak po prostu jakieś tam uczestnictwo duchownych w życiu państwa, czyli po prostu wypowiadanie się na tematy zbieżne dla wiary i państwa (np aborcja). Aż tyle i tylko tyle bo jakoś nie słyszałem jeszcze o biskupie pośle czy pośle ojcu Rydzyku albo żeby PiS i Duda na dywanik do Torunia czy Częstochowy szli.
Polityka przenika się z wiarą bo Duda był na intronizacji Jezusa na króla Polski a Macierewicz na głos powiedział "Matka Boska". Ojejku, straszne rzeczy się dzieją w tej zaściankowej Polsce.
Nie masz argumentów, uciekłeś od dyskusji. Nara.
Ale znam takich gagatków jak Ty, co na fb plują jadem, rzygają na ten PiS i kościół a jak wychodzą na jaw wyczyny TW Bolka, doktora Petru i oszusta Kijowskiego to cisza jak makiem zasiał. PiS się jebie za byle co, swoich się nie rusza nawet jak są największymi ....ami. A na koniec taki jak Ty pisze "PiS jest bardziej skompromitowany niż PO". Obudźcie się.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
|