Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2017, 13:35
http://ekstraklasa.tv/bramki/wisla-k...epiekna/0vsvhx

No, w tej akcji na pewno nie zachował się jak skrzydłowy.

:o

Nie każdy skrzydłowy musi biec na pałę do końca linii i tam wrzucać, taki był na przykład Sarki i powiedz mi ile tych asyst zaliczał tymi soczystymi wrzutami spod linii? Są dziesiątki jeśli nie setki przykładów skrzydłowych, którzy to rzadko robią zarówno z niższych lig jak i tych topowych. Żeby z resztą daleko nie szukać wystarczy popatrzeć na jakiej pozycji grają dwaj najlepsi piłkarze na świecie (oczywiście w życiu bym Rafała do nich nie porównywał, bo piłkarsko to im może buty czyścić). To jest raczej trend we współczesnym futbolu, coraz mniej jest skrzydłowych, których głównym zadaniem jest dojechanie do linii i wrzucenie piłki w pole karne (ja sam na tym często bazowałem na poziomie amatorskim )

Rafał ma swoje wady ma swoje zalety.

Główną zaletą są jego umiejętności antycypacji i wchodzenie w wolne strefy, fajnie gra z klepki do tego cały czas jest w ruchu przez co jest ciężki do upilnowania. Do tego dużo na tym boisku widzi i zazwyczaj podejmuje bardzo dobre decyzje (wykonanie często szwankuje co po prostu może wkurzać). Jest conajmniej przyzwoity w destrukcji - rzadko zostawia swojego obrońcę bez wsparcia.
Z drugiej strony ma ewidentne braki techniczne, słaby drybling, średnią szybkość i przyśpieszenie, jest słaby fizycznie. O dziwo mimo tego co o nim piszesz głową gra całkiem przyzwoicie jak na swoje mizerne parametry - ale wiadomo Ondraska z niego nie zrobimy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.01.2017 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując