Ale co Ty mi z jakimś jednym Antkiem wyskakujesz jakby on był jedynym człowiekiem w Polsce i pępkiem świata. Misiewiczów itp nie będę bronił, PiS jak każdy robi błędy i pajacuje więc odpowiem Ci tak:
Cytat:
- twierdzi, że Matka Boska pomogła zażegnać kryzys
7) Prezydent jeździ na mianowanie Chrystusa królem Polski.
|
Tu jak już kiedyś rozmawialiśmy, masz ból dupy więc wszystko co związane z kościołem Cię boli. Jesteśmy w ogromnej przewadze krajem wierzącym więc nic powinno nikogo dziwić, ani wykrzywiać mu twarzy, że Duda się pojawił na wydarzeniu dotyczącym intronizacji Jezusa na króla Polski. Przypieprzanie się do Antka, że coś powiedział o matce boskiej to kolejny objaw bólu dupy. Boże, czy to na prawdę jest takie ważne, tak Cię boli, że sobie tak powiedział? W ogóle ktoś w Polsce oprócz Ciebie to zauważył?
Cytat:
|
6) Rząd w dość istotny sposób chce ograniczać wolność obywateli, a w zasadzie obywatelką przez ustawę dotyczącą aborcji.
|
Kolejne oskarżenie z dupy, które jak do tej pory nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Cytat:
|
5) Jedynym argumentem na jakiekolwiek zarzuty w stosunku do Partii rządzącej jest odbicie piłeczki dotyczące tego, co robiła wcześniejsza władza.
|
Kolejne kłamstwo. Nie jest jedynym argumentem odpowiadanie, że PO było gorsze bo wyżej Ci odpowiedziałem na zarzuty i nie pisałem o PO.
Cytat:
|
3) Rząd i prezydentura są całkowicie zależne od jednego gościa, który teoretycznie jest tylko posłem.
|
Teoretycznie? Ja myślałem, że praktycznie to on jest posłem. Jakieś masz dowody na to, że rząd i Duda są zalezni od Kaczyńskiego, czy są to tylko Twoje nadzieje?
Cytat:
|
4) Z tego też posła robi się obrońcę sprawiedliwości, twórcę Solidarności o nieskazitelnej przeszłości - co też nie ma zbyt wiele wspólnego z prawdą.
|
robi się obrońcę sprawiedliwości? Kto robi, to jakiś dogmat jest? Czy znowu Twoje płonne nadzieje? Twórcę solidarności? O nieskazitelnej przeszłości? Coś Ci się chyba pomyliło. To opozycja robi z takich ludzi jak Bolek czy Kijowski wielkich przywódców o nieskazitelnej przeszłości, mimo, że na jednego i drugiego są papiery, a z kolei na Kaczuszkę nikt nic nie ma.
Cytat:
2) Partia rządząca zdominowała absolutnie jakąkolwiek decyzyjność przez:
- nie do końca jasne upolitycznienie TK,
- próbę upolitycznienia sądownictwa,
|
No bo PO chociaż jasno upolityczniało TK, a sądów nie musieli upolityczniać bo wystarczyło, że zadzwonili do Milewskiego i mu powiedzieli jak ma orzekać.
Cytat:
|
- tworzy sobie prywatną armię, do której przychodzą głównie bezrobotni bądź ludzie nie mający nic wcześniej wspólnego z jakąkolwiek służbą,
|
No no, gruby zarzut odnośnie OT. Kto Ci tak kazał mówić, jakiś UBek?
Trudno żeby do OT szli czynni żołnierze z doświadczeniem wojskowym.
Cytat:
|
spowodował, że odeszła/została zwolniona 1/4 najważniejszych ludzi w wojsku,
|
Jeszcze zapomniałeś dodać, że chcą zabrać UBekom lwią część emerytury. Ojejku, 1/4 zwolnił, no patrz byłych komunistów pozwalniał? Jak mi przykro.
Podsumowując. 1/3 zarzutów ok, 1/3 wyssana z palca, 1/3 to po prostu Twój inny punkt widzenia np odnośnie OT.
I jak to są według Ciebie dowody na to, że PiS ma gorszy wizerunek od PO to ojejku, trudno będzie wymyślić coś gorszego na PO ale spróbuję.
1. Afera podsłuchowa u Sowy. Skandaliczny język polityków, skandaliczne rozmowy dotyczące państwa, skandaliczne zachowanie polityków (wyśmiewanie ludzi, że robią za mniej niż 6 tys zł, mówienie o wałkach w górnictwie, o robieniu laski Amerykanom itp)
2. Kradzież 150 mld zł z OFE
3. Fałszywe zeznanie podatkowe Nowaka, przetarg na 2 mln wygrany przez firmę żony ministra Grada
4. Brak spełniania obietnic wyborczych, tych sztandarowych z pierwszej kadencji tzn niższe podatki, JOWy itp Już nie wspomnę, że "już niedługo Polacy będą wracać z emigracji"
5. 5 mln zmielonych podpisów pod obywatelskimi projektami ustaw. Krótko mówią, w dupie mieli obywateli
https://parezja.pl/obywatelskosc-po-...ych-inicjatyw/
6. Sposób prowadzenia śledztwa smoleńskiego, ekshumacje, pomylone ciała, te brednie Kopacz o kopaniu metr w dół. Przebrzydłe kłamstwa i sposób rozwiązania sprawy
7. Afery, hazardowa, amber gold itp
8. Upadek stoczni, zamykanie kopalni
9. Miliony ludzi na ulicach w protestach antyrządowych, poczynając od PiSiorów, mocherów, narodowców na kibolach kończąc.
10. Deklaracja przyjmowania imigrantów czyli morderców kultury europejskiej, którzy gwałcą, biją i zabiją w XXI wieku białego człowieka na jego ziemi. Co jest oczywiście skandalem bo to tak jak ja w 39 bym wołał do Polski Hitlera albo Stalina żeby sobie na terytorium RP pozabijali Polaków.
W kwestii PO można wpisywać różne frazy w internecie i do usranej śmierci czytać o ich przekrętach. Miej więc trochę zwykłej uczciwości i godności obywatela RP i nie pisz bzdur, że wizerunkowo PiS jest gorszy od PO. Jeśli tak Cię razi gadanie o matce boskiej, myślenie o Kaczyńskim, OT, temat aborcji a mniej ważne jest te 10 pkt, które wymieniłem to ja już sam nie wiem. Może w takim razie, któryś z nas jest chory psychicznie? Albo po prostu głupi?
Nie było w Polsce chyba nigdy partii, która miała tak kurewski wizerunek jak PO.