Wyświetl pojedynczy post
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2017, 12:09
To się odniosę tylko do tego co mnie dotyczy:

PO wizerunkowo było lepsze od PiS - koniec kropka. Jeżeli powiesz komuś z zewnątrz że w naszym Państwie:

1) szefem MON jest człowiek, który:
- od prawie 7 lat truka wszędzie dookoła, że ma dowody na zamach, których nie jest w stanie w żaden sensowny sposób upublicznić i udowodnić,
- spowodował, że odeszła/została zwolniona 1/4 najważniejszych ludzi w wojsku,
- nie potrafi doprowadzić do finalizacji dość istotnych inwestycji dla WP nie wiadomo z jakich przyczyn,
- zatrudnia jako swojego giermka 26 letniego aptekarza, który nie ma nic wspólnego z wojskiem,
- tworzy sobie prywatną armię, do której przychodzą głównie bezrobotni bądź ludzie nie mający nic wcześniej wspólnego z jakąkolwiek służbą,
- twierdzi, że Matka Boska pomogła zażegnać kryzys.

To ktoś, kto to usłyszy przynajmniej delikatnie się uśmiechnie. Proszę, jeżeli masz, podaj pozytywy dotyczące Antoniego.

2) Partia rządząca zdominowała absolutnie jakąkolwiek decyzyjność przez:
- nie do końca jasne upolitycznienie TK,
- próbę upolitycznienia sądownictwa,

3) Rząd i prezydentura są całkowicie zależne od jednego gościa, który teoretycznie jest tylko posłem.
4) Z tego też posła robi się obrońcę sprawiedliwości, twórcę Solidarności o nieskazitelnej przeszłości - co też nie ma zbyt wiele wspólnego z prawdą.
5) Jedynym argumentem na jakiekolwiek zarzuty w stosunku do Partii rządzącej jest odbicie piłeczki dotyczące tego, co robiła wcześniejsza władza.
6) Rząd w dość istotny sposób chce ograniczać wolność obywateli, a w zasadzie obywatelką przez ustawę dotyczącą aborcji.
7) Prezydent jeździ na mianowanie Chrystusa królem Polski.

To naprawdę raczej każdy stwierdzi, że coś dziwnego się u nas odpierdala. I gdyby mnie ktoś zapytał o którąkolwiek z tych akcji było by wstyd tłumaczyć o co chodziło.