Wyświetl pojedynczy post
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2017, 13:51
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jeśli potwierdza sie pogloski ze poza Valencia przyjdzie także Pol Llonch to wyczuwam odejście kogoś z dwójki Mąka/Popovic. Cywka podobno ma niezle notowania u Kiko wiec pewnie zostanie. Bartosza powinni wypożyczyć bo przy takiej konkurencji chlopak sie nie ogra ani w pomocy ani w obronie. Ciekawe czasy nastały i tylko mam nadzieję że ilosc transferow nie wpłynie bardzo negatywnie na zgranie zespołu. Szczerze to jestem bardzo pozytywnie zaskoczony iloscia transferow.
Wg. mnie powinniśmy odejść od takiego myślenia. Jeśli każdy transfer DO klubu będziemy łaczyć z transferem na zewnątrz, to cały czas będziemy poruszać się w 15,16 - osobowej kadrze. Wisła musi też ściągnąć piłkarzy pod rywalizację, do poszerzenia kadry, do zapewnienia elastyczności w wyborze taktyki. Bartosz musi zostać, nie mozemy miec jednego zawodnika na pozycje. Wypadnie Bartkowski i zostaje sam Cywka na prawą, który nie jest nominalnym prawym obrońcą. Junco mówił, ze chca miec 2 pilkarzy na pozycje i do tego trzeba dązyć.

Lloncha to samo. Mamy trójkę zelaznych pomocników przy 4-5-1 (Brlek, Mąka, Stilić), ale wypada 2 i odrazu masz ogromny spadek na jakości w środku jak wstawisz Urygę czy Cywkę (Popovic jest pierwszym zmiennikiem). Jeśli będzie grał 4-4-2 to Lloncha moze dać mu natomiast więcej swobody na prawej stronie, bo moze grać na PO lub PP.

Kolejna rzecz - moze Kiko chce mieć tych pomocników o róznym profilu. Będzie mecz z trudnym, silnym rywalem to da np. do środka LLonche, bo to taki box to box pomocnik, jakiego w Wiśle w tej chwili nie ma.

Sparingi pokazują, ze kadra jest za wąska w tym momencie i trzeba wreszcie zacząć robić transfery nie 1:1, ale na poszerzenie stanu posiadania.
Ostatnio edytowane przez nesta : 28.01.2017 o godz. 13:54.
Odpowiedz cytując