Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2017, 14:41
Cytat:
a tam Stonoga - Morawiecki dzisiaj u Rymanowskiego przebił wszystkich Ranczo wyznacznikiem standardów
To to jest jeszcze pół biedy. On w tym wywiadzie powiedział:

Cytat:
"Chyba wszyscy się zgodzimy, że naprawdę już wystarczy tego kandydowania. 16 lat, niektórzy 20. Nawet królowie tyle nie rządzili dawniej.
Sam się nie uważam za alfę i omegę i nie wiedziałem czy on mówi prawdę ale od razu jak to usłyszałem to się lampka w głowie zaświeciła więc sprawdziłem to, i:
Cytat:
Najdłużej panujący polski koronowany władca - rządził przez 48 lat i 4 miesiące
a wielu królów rządziło po 20-30 lat. Także to nie są żadne wyjątki. Wielu też nie doszło do granicy powyżej 10 czy 30 lat bo po prostu umierali podczas swojej kadencji.

I to jest nasz problem. Rządzą nami tacy jebani idioci, że przeciętny człowiek ich słucha i dostaje jakiegoś porażenia mózgowego od ich .......enia. O ile każdy z nich umie się ładnie wypowiadać, zna jakiś fachowy język czy nazewnictwo ze swojej dziedziny więc może tym szybko omotać i przegadać takiego zwykłego Kowalskiego o tyle jak zejdzie rozmowa na grunt neutralny to wychodzi szydło z worka.
I później mamy, 6 króli, Belzebuba, później mamy tego kretyna Morawieckiego, Szydło, która nie wie kiedy Polska weszła do UE lub nie wie co to jest spalony gdzie przed chwilą kłamała, że wie.
Tu też jest dobre
https://www.youtube.com/watch?v=t74N4WTU9mw
O ile pytanie o to kto jest prezydentem Iranu czy premierem Włoch to dla mnie przesada o tyle nie wiedzieć ile jest państw w UE, że Norwegia nie jest w UE itp to już beka. W ogóle co ci posłowie wiedzą tak na prawdę?

I teraz pytanie, jak ci ludzie mają rządzić Polską, tworzyć prawo, podejmować decyzje, rozstrzygać spory skoro oni na nic wiedzy nie mają? Moim zdaniem ich jedynym plusem jest to, że mają dobrą gadkę, potrafią na pamieć wykuć w razie potrzeby kilka zdań i na tym jadą całe życie. Jak tu ufać takim imbecylom?
Ja bym w szkole szacunku i zaufania do nauczyciela debila nie miał, a co dopiero do polityka.

PS Taki quiz na tematy z wiedzy ogólnej to bym z chęcią zobaczył podczas debat przed wyborami prezydenckimi lub parlamentarnymi. Wtedy by się okazało czy wybieramy między debilem, który się ładnie nauczył tego co mu pijarowcy napisali czy człowieka, który ma jakiś zasób wiedzy ogólnej.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 23.01.2017 o godz. 14:44.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.