Wyświetl pojedynczy post
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2017, 10:56
Jestem zwolennikiem sprowadzania zawodników z naszego kraju, natomiast wszyscy widzimy jak wygląda sytuacja w naszej lidze. Podaż dobrych zawodników na rynku jest mała, a popyt na nich jest duży. Efektem jest duża konkurencja i wywindowane ceny. Nas chłopacy nie są wcale gorsi od tych hiszpańskich natomiast ta patologia trawiąca polski futbol od lat, (w niższych ligach) alkoholizm, brak trenerów, boisk, marnowany potencjał ludzki, kolesiostwo sprawiły, że podaż tych zawodników jest tak mała.

Dlatego nie mam pretensji do władz że szukają i kombinują, fakt że Junco i Ramirez znają tamten rynek jest zaletą a nie wadą i trzeba to próbować wykorzystać. Jeszcze do nie dawna jakie kol wiek transfery były nie do pomyślenia dlatego trzeba szanować że działacze próbują coś robić. Nie ściągniemy wyróżniającego się zawodnika z Seguda Divisione, natomiast wypożyczenie młodego rezerwowego zawodnika jest w zasięgu Wisły. Personalnie uważam, że ewentualne transfery bana Salvadora oraz Pol Llonch są ciekawymi pomysłami.

Formacja defensywna wygląda ciągle bardzo słabo jeśli chodzi o personalia, dlatego mam nadzieje że uda się podpisać jeszcze ze 2 zawodników oraz ściągnąć Arsenicia.

Od dawna uważałem, że klubu ekstraklasy powinny wspólnie mocno podziałać w sprawie limitu zawodników z poza Unii. Zbychu mocno przesadził.
Ostatnio edytowane przez wester : 21.01.2017 o godz. 11:27.
Odpowiedz cytując