Wyświetl pojedynczy post
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2017, 11:14
Trykuss napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem transfer Guzmica jest strzałem w 10. Nie wiem jak to się stało, że jest on ceniony tak wysoko. Gośc nie ma motoryki, nie potrafi rozegrać piłki do przodu, zrobił w obronie Wisły mnóstwo błędów. Szczerze, od roku gdy ktoś podawał mu piłkę szybciej niż turlająca się kula do kręgli a w jego stronę biegł napastnik drżałem za każdym razem..
Jedynym jego atutem jest wzrost i to tylko w defensywie bo w 65 meczach bramki dla Wisły głową nie strzelił. .

Jeżeli chodzi o Jovica tutaj jest większa szkoda, gość bardzo szybki i sprawny. Na skrzydle ciężko było wygrać z nim pojedynek biegowy. Bardzo szybko reagował, miał dobrą wydolność i podłączał się do akcji ofensywnych.
W przypadku Guzmicsa jakakolwiek kwota za jego transfer jest dobra. Z tym brakiem motoryki bym nie przesadzał, nie był co prawda wybitnie zwrotny i na kilku metrach przegrywał pojedynki biegowe. Ale nadrabiał to siłą fizyczna i o dziwo prędkością biegu. Rozpędzał się powoli ale jak już to zapieprzał na prawdę nieźle nawet mu coś na EURO wyliczyli że szybciej biegł od Ronaldo czy coś takiego, nie pamiętam dokładnie.
Jednak największym jego problemem była koncentracja, stąd te wszystkie babole.

A ceniony jest tak wysoko bo pokazał się na arenie międzynarodowej z niezłej strony.
Dlatego też Bereszyński kosztował Sampdorię 2mln i również dlatego ubolewam nad sprzedaniem Bobana za kwotę taką a nie inną bo wierzę że w reprezentacji się wypromuje, zwłaszcza że Słowenia radzi sobie całkiem nieźle.
Odpowiedz cytując