wester napisał(a):

Uprzedzają trochę fakty ewentualny transfer Semira odbieram ten transfer jak "spełenie woli ludu" w celu zyskania sympatii. Transferu Stilicia mógłbym dokonać nawet ja, czy 10 letni kibic, który kibicuje swoje drużynie i pamięta Semira z jego goli oraz asyst. Wskazanie palcem na Stilcia to nie jest żadna sztuka.
Tak to jest bardzo dobry piłkarz jak na nasze warunki, tak on jest gwarantem goli ale poniekąd jest też symbolem bezecności. Budowanie drużyny pilkarskiej to nie jest jednak gra dziecka w futobol menadżera. Ten klub potrzebuje nowego Stilicia, młodszego, szybszego, głodnego zwycięstw asyst i goli, marzącego o tym aby zagrać w Bundeslidze czy Hiszpanii, nie wypalonego pilkarza, którego kusiły pieniążki na Cyprze czy czy innych egzotyczne kierunki. Mogli znaleźć nowego Stilicia, nie znaleźli, mogliśmy go sobie stopniowo wykreować np pozyskując młodego pilkarza który zrobiłby tu progres. Woleli odgrzać jednak stary kotlet, poszyli na łatwizn. Tak czy inaczej w obecnej sytuacji chyba trzeba się cieszyć, mimo że nie jest to filozofia budowania drużyny, którą osobiście wyznaję to szanuje Stilica za jego umiejętności piłkarskie wiem że zrobi tu dobre liczby jeśli tylko będzie miał chęci i dopisze mu zdrowie. Też bym dale radę ściągnąć Stilcia, nie trzeba latać samolotem, obserwować, easy transfer.
|
a teraz panie kolego
weź głęboki oddech i przypomnij sobie taką sytuację (ba jak to mówią kołcze i inne takie
zwizualizuj ją sobie)
Jakub Meresiński właścicielem Wisły
ja po tej szopce jaką zafundował nam Cupiał i ktoś jeszcze (?) marudzić nie zamierzam
polecam