Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2017, 10:06
Pozwole sobie na chwilę wrócić jescze do 500+

azor napisał(a):Wyświetl post
I nie chodzi o to, że mam niewiiadomo jakie standardy życiowe. Po prostu podchodząc na wskroś racjonalnie - ten dodatek się kiedyś skończy, za 3,5,10 lat. I co wtedy?
Nie ma to żadnego znaczenia. Zupełnie. Ten krok będzie oceniany dobrze, ponieważ (generalizujac) nie ma ludzi którzy by swoje potomstwo oceniali jako błąd zyciowy. Niezależnie od statusu społecznego.

"Ciemny lud wszytko kupi".
Wychodzi na to że mamy społeczeństwo zatopione lub smartfonach/TV/pracy i wystarczy rzucić marchewkę i powiedzieć że jest to 'godne' czy 'nalezy się'. Reszte zrobi poszta pantoflowa i komformizm.
I też nie ma sie co oszukiwać, 500 zł nie idzie na dzieci. Dostają je dorośli. Jedni ta szansę wykorzystają inni nie. Kupią wódkę lub ubrania dla dzieci, co uważaja za słuszne. 'Za za grzechy rodziców płacą dzieci' i tak dalej pozostanie.

wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Za czym lud stanie - za 500+ mieszkaniem + i wiekiem emerytalnym czy za jakimis politykami?
Patologia pójdzie zagłosować, bo 500+ ja utrzymuje. Reszta sama oceni czy krok pt 'MDM' 666+ czy 500+ jest to 'zysk' czy nie i jak wyglądałoby życie bez skorzystania z tych programów. Zycie bez dziecka bez własnego mieszkania itd. Czy będzie poczucie niewykorzystanej szansy czy też nie.
Co więcej, nie wiadomo czy za kilka lat będzie jeszcze potrzebna dopłata bo może nie taki diabeł straszny i (generalizujac) kazdego stać na dziecko, kwestia tylko checi pewnych wyrzeczeń które łatwiej poniesć gdy dziecko sie ma. Zreszta wraz z wiekiem wymagania spadają, a preferencje wraz z nadejsciem potomstwa zmieniaja się.

Pieniadze z MDM na 2017 się konczą lub ktos puszcza takie plotki. Pojawia się idea 666+ która moim zdaniem tez nie jest dopłata tylko następną stymulacją . Programy te dążą do wyrugowania z rynku pracy tych ktorzy nie chca a muszą pracować i ktorych praca jest najmniej efentywna. Emeryci, kobiety zainteresowane zyciowo maciezynstwem, patologia bez kwalifikacji. To spowoduje spora inflację i wzrosc płac i brak ludzi do pracy, zwałasza jak dla Ukrainy tworza granice.
Zasypac lukę da się tylko inwestycją w park maszynowy i nowe technlogogie co też 666+ próbuje stymulować i spowodować podniesienie pensji tak aby dla Ukraińca wyjazd na zachód okazał się mniej opłacalny (500+). Spowoduje to tez odpływ kapitału za granicę ale aby temu zapobiec sa specjalne strefy ekonomiczne.

Jak to się uda, PiS ekonomicznie wyjdzie obronną ręką i wybory wygra w cuglach. Jak się nie uda, bedziemy głłeboko w d.e. i podzieleni jak ona na dwie części.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA