nesta napisał(a):

Gdyby miał te 19-20 lat i świetne statystyki to myślałby teraz o transferze do Bundesligi. Wisła musi brać piłkarzy z pewnym potencjałem do dalszego rozwoju, dla których będzie ostatnim klubem w PL przed wyjazdem za granicę. Mazek nie jest gwiazdą, jest właśnie piłkarzem wyróżniającym się, który ma szansę gwiazdą się stać.
Edit. Natomiast tematu i tak raczej nie ma poważnego:
@janekx89 Popytałem teraz i jest tak jak myślałem, CK gra na podbicie stawki i chce wzbudzić zainteresowani Cracovii większe.
|
Nesta,
ale czym ten Mazek sie wyróznia? jestes w stanie podać jakieś konkrety? poza szybkością
Mamy bardzo ofensywnych prawych obronców, nam potrzebny jest na skrzydło:
a) lewonożny zawodnik , który będzie schodził do środka i próbował uderzać, robiac miejsce bocznemu obroncy- patrz współpraca Małecki- Sadlok
b) zawodnik potrafiący właczyć sie w rozegranie, uwolnić się od obrońcy dryblingiem, schodzac do środka robić miejsce dla Jovica/Bartosza
Atuty Mazka sa do wykorzystania, przez drużyne broniąca sie gleboko, gdy mozna mu posłać prostopadłą piłke na wolna przestrzeń ale czy my gramy w ten sposób? Nawet jeśli sie urwie i popędzi skrzydłem to nie bezie miał do kogo dograć bo nikt go nie dogoni a sam z uderzenia nie słynie, delikatnie mówiac
Naprawde czas zacząc budować tę drużyne rozsądnie a nie brac kogos "co sie wyróznia", z łapanki, bo sie trafia okazja(?)
Tak samo będzie pasował do Wisły jak Sarki i tyle samo będziemy mieli z niego pożytku
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"