Wyświetl pojedynczy post
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2017, 18:27
Cytat:
Socjal, socjal, wszędzie socjal. Jakiś socjal musi zawsze być bo jak go nie będzie to by najbiedniejsi, najmniej zaradni srali pod siebie, umierali jak zwierzeta bo y na leczenie nie mieli itp. Także można tak by do końca życia mówić żeby ciąć socjal, tylko jakim kosztem?
Tym bardziej, gdy przyjdzie zapłacić raty z kredytów na 500+. Nie wiem jakim, % nie znam ani wysokości kwoty. 5zł to nie jest.

Cytat:
Ja wolę żeby każdemu zabrali te pare złotych co miesiąc niż żeby x dzieciaków czy dorosłych chorych na jakieś kurewskie choroby nie meli na lekarstwa albo leczenie.
Korwin dużo wam w głowach namieszał i tyle. Np w kwestii podejścia do oświaty. Korwin mówi, że jak będzie zła szkołą w jakimś rejonie to ją zastąpi inna, lepsza. Ok, załóżmy, że mamy prywatne szkoły i dzieciak chodzi do jakiejś zjebanej podstawówki, która wtłacza lewackie głupoty do głowy. I mi to przeszkadza, 20% ludzi to przeszkadza, 10% się to podoba a reszta ma w sumie wyjebane albo nie ma zdania. I pewnie nowa szkoła wyrośnie sama, jak grzyby po deszczu? Wszystko się samo zrobi bo Korwin powiedział, że jak się da ludziom wolność, wolną rękę to będzie zajebiście i się wszystko samo zrobi.
Prawda jest trochę bardziej okrutna i dając ludziom wolną rekę masz rzesze narkomanów, alkoholików i patolów, którzy niszczą życie własnym rodzinom. Dlatego czasami lepszy jest socjal, jakiś interwencjonizm niż powiedzenie, że wszystko się samo zrobi i będzie pięknie. A debile w sumie zdechną z własnej głupoty i będzie spokój.

Dlatego się tak nie obrażaj i nie denerwuj z powodu tego, że ktoś ma inne zdanie bo to, że wolisz żyć utopią, którą wtłoczył ludziom do głów Korwin to wcale nie jest dobre. Sam byłem swego czasu gościem zafascynowany ale trzeba sobie powiedzieć, że oprócz pięknych słów to jest czysta utopia, poziom realizmu mniej więcej ten sam jak w przypadku komunizmu.
Myślałem, że o 500+ pogadamy, socjalu etc., a wyskakujesz z oświatą.

Ja mam gdzieś Korwina. I podaje jasne przykłady Rumunii czy innych członków grupy Wyszechradzkiej, czy jak mówiły pisiory Holandii, gdzie socjal wprowadzono, ale znacznie wcześniej ulgi podatkowe i zwiększono zatrudnienie, czym znacznie się od JKMa różnię.

Bańka prysła?

Cytat:
A z czym się tutaj nie zgadzasz? Rodziny sa w Polsce rozbijane przez ten jebany wyzysk
Ty nazywasz to wyzyskiem, ja pozycją małego/średniego przedsiębiorcy na podatnika. Przedsiębiorca, podatnik ma związane ręce, a skarbówka mu się dobiera do dupy. Pracodawcą jak widzę nigdy nie byłeś, nie znasz kosztów zatrudnienia, ale wyzysk. Ok, Twój wybór połknąć czerwoną pigułkę.

Cytat:
Oczywiście jebie takie podejście socjalizmem ale taka jest rzeczywistość. Porozmawiaj z ludźmi jak żyją. Zapytaj się czy ich podejście sie nie zmieniło dzięki temu 500+.
Ależ zmieniło. Jak każdy, kto weźmie kredyt. Tylko banan na ryju znika jak dostajesz wezwanie do zapłaty.

Cytat:
bo miejsce kobiety jest w domu, z dziećmi.
Aleś pojechał. Dobrze, że płeć piękna tego tematu nie czyta

Cytat:
Może to jest rozwiązywanie problemu od tyłu, bo wiadomo, że najłatwiej powiedzieć "damy wszystkim i będzie każdy miał tyle kasy ile potrzebuje" ale w sytuacji w jakiej jest Polska, tak na prawdę ten socjalistyczny pomysł to jest jak znalazł bo skoro ojciec nie jest w stanie zarobić na rodzinę to nawet jak będzie 1/5 więcej miał wypłaty to i tak nie zrobi to takiej różnicy jak 500+.
Ojciec jest w stanie zarobić na rodzinę, ale podatki żrą 40%, reszta składki rentowe i to nie tylko jego, ale i pracodawcę, który na dodatek ma biurokracji i opłat od groma.

Wyzysk prowadzi kasta polityczna na przedsiębiorcy. Merol dostaje kilkanaście mln OJRO dotacji z naszej krwawicy, a polski przedsiębiorca/podatnik dostaje 40% podatku.

Te 500, 1000 pomnóż przez 0,6. Już tak pięknie to nie wygląda?

380zł, ale WŁASNE. Nie obciążone spłatą kredytu.
Anty PO-PiS!!!