Cytat:
Pokażcie mi jedną partię na świecie, która jest prawicowa, lewicowa lub liberalna i realizuje swoje poglądy i program w 100% zgodnie ze swoją doktryną. Musicie się nauczyć, że to dzielenie na prawicę, lewicę i liberałów to nie jest jakiś wyznacznik w 100% tego co mówi/robi partia.
Partia, by realizować swój program, musi te wybory WYGRAĆ, albo wejść w koalicję ze zwycięzcą.
Zwycięża partia, która ściąga elektorat z każdego skrzydła politycznego - prawica, lewica, centrum.
"Prawilna partia" w odniesieniu do lewicy. Oksymoron.
Cytat:
Ja np wyobrażam sobie, że partia liberalna, wolnościowa wprowadza 500+
Bujna to wyobraźnia. Albo liberalna, albo socjal.
"No chyba, że znowu rozbijemy rodzinę, wygnamy matkę do roboty to wtedy dzięki braku PIT itp jakoś to się kalkuluje z 500+ i rodziną 2+2."
Wygnanie, rozbicie rodziny - czy Ty się człowieku słyszysz/czytasz?
Cytat:
A wprowadzisz niższe podatki, zniesiesz PIT i co? I ojciec będzie zarabiał 19% więcej miesięcznie czyli od 2 tys jest to niecałe 400 zł. Masz dwoje dzieci, masz 1 tys z 500+, także dzięki socjalizmowi dzisiaj taka rodzina ma więcej niż gdyby znieść PIT i obniżyć np VAT.
Mówi Ci coś pojęcie pt. wartość nabywcza pieniądza?
http://niewygodne.info.pl/artykul7/0...k-podatkow.htm
WOW. Gdyby w Polsce była taka lewica, to bym przestał być prawakiem.
"Także wszystko zależy od sytuacji. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla mnie gospodarczo wszystkie rozwiązania, które pomogą ludziom są godne rozważenia i wprowadzenia. I mam wyjebane czy to socjalizm czy co innego."
Super. Dajesz im rybę, będą najedzeni. Co miesiąc rybka w postaci 500+, na którą zapierdalasz Ty, rodzina, przyjaciele, znajomi.
A jak widać na powyższym przykładzie trzeba dawać wędki, ewentualnie zrzucić kajdany, połamać bat, a socjal runie, runie, runie, i pogrzebie magdalenkowy świat.