Cytat:
|
Pieprzysz głupoty - powiedziałem jedynie, że przy skali na jaką działa WOŚP naprawdę nie mam nic przeciwko temu, że kręcą lody na boku. Naprawdę. Zwłaszcza jeżeli stawia się ich w konfrontacji z kościołem - najbardziej zakłamana instytucja dziejów. A ojciec dyrektor jest ucieleśnieniem tejże hipokryzji.
|
http://pokazywarka.pl/45zdwz/
Gdybym miał pisać tak jak Ty to bym napisał, że nieważne, że są księża pedofile, złodzieje, że Rydzyk się dorabia na moherach bo skoro organizacja kościelna Caritas zbiera 300 mln złotych rocznie to niech sobie kręcą lody na boku bo tyle dobrego robią dla ludzi.
Chora logika i tyle.
Ty jesteś przesiąknięty tym lewackim jadem w stylu - Owsiak dobry więc niech sobie na boku dorabia - a kościół zły - i tu już w ogóle nie wspominasz o Caritas a mógłbyś napisać tak jak ja wyżej, że Caritas dobry, lepszy od Owsiaka kilkakrotnie więc niech na boku się dorabiają.
Nienawiść i nic więcej, jak o kościele to tylko źle. O Rydzyku tak samo, tylko źle ale w ogóle nie myślisz o tym, że skoro gościu prowadzi radio, telewizję i uczelnię to samo utrzymanie tego pochłania trochę środków. Tak więc skądś musi tę kase brać i na pewno nie jest tak, że kasa od babć idzie tylko do kabzy Rydzyka bo na utrzymanie tych instytucji, które on ma potrzeba niemały grosz. I tu też sprawa jaki ten Rydzyk pasożytniczy. No właśnie jednak trochę dobrego robi bo dla wielu ludzi Radio Maryja, TV Trwam to coś wspaniałego, dla wielu na pewno również ta jego Wyższa Szkoła jest czymś pomocnym.
I trudno żeby gościu, który posiada TV i Radio na skalę całego kraju, posiada szkołę wyższą jeździł maluchem albo zył w biedzie. Biznesman jak każdy inny więc dziwne jakby na jakimś poziomie nie żył.
Także dlaczego Ty piszesz o kościele i Rydzyku tylko źle i wcale nie wspominasz o tym co oni dobrego robią? Bo tak jak Ci kiedyś napisałem, masz ból dupy względem kościoła.