Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2017, 10:18
azor napisał(a):Wyświetl post
Pieprzysz głupoty - powiedziałem jedynie, że przy skali na jaką działa WOŚP naprawdę nie mam nic przeciwko temu, że kręcą lody na boku. Naprawdę. Zwłaszcza jeżeli stawia się ich w konfrontacji z kościołem - najbardziej zakłamana instytucja dziejów. A ojciec dyrektor jest ucieleśnieniem tejże hipokryzji.

http://m.newsweek.pl/polska/uczelnia...,398588,1.html

Chociażby tutaj dajesz dyrektorowi swoją kasę
To ty troszke pieprzysz. Zapominasz ze Owsiak nie okrada siebie tylko dzieciaki, na ktore dostaje kasę.
I co nas to obchodzi na jaka skale dziala WOSP? Pieniadze nie są tam dla niego. Pewnie gdyby policzyc okazało, by się, ze za przywłaszczone pieniadze mozna by bylo kupic jedno , dwa urzadzenia ratujace zycie dzieciakom więcej.. Niech do roboty Owsiak idzie jesli hobby niesienia pomocy tak wiele nas kosztuje.

Może chociaz zadal byś sobie mały trud w poznaniu kosciała i i instytucji wiary jesli juz tak bardzo chcesz stawiac w szeregu z Owsiakiem?
Akurat Rydzik jest zakonnikiem a nie ksiedzem. I z racji tego, nie moze posiadac majatku. Wszystko co moglo by byc jego, jest tak naprawdę własnościa Zakonu Redemptorystów
Mozesz być pewien, ze wszystkie otrzymywane przez Zakon datki są od ludzi wysylane swiadomie i dobrowolne. Oni doskonale wiedzia na co i dla kogo trafiaja ich pieniazki.

Watpie, zeby było tak jak twierdzisz, ze Oni żerują na ludziach mylacych wiare z kosciolem. Dlaczego?
Z bardzo prostego wniosku. Mianowicie kosciół jest częscią tej włąsnie wiary. To świtę miejsce, i dom Boży - -miejsce gdzie On przebywa(taka czerwona lampka). A Księża to jego apostołowie...i zgoda, nie wszyscy są doskonali i nie wszyscy powinni wybrac to powołanie. Ale nawet Jezus, tez się co do jednego apostoła pomylił.
Sluchacze RM włąśnie w to wierzą. Sluchanie tego Radia jest jedyna rzecza, ktora sprawia im pewnie radosć.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 07.01.2017 o godz. 10:46.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski