Wyświetl pojedynczy post
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2017, 10:04
Ja pozwolę sobie na kilka słów odnośnie wczorajszej konferencji, nawiązując oczywiście do polityki transferowej.

Po pierwsze byłem bardzo zaskoczony tym w jaki sposób była ona przeprowadzona, bardzo profesjonalnie, merytorycznie. Bardzo rzeczowe przedstawienie sprawy przez Junco. Dawno, (o ile w ogóle), ktoś tak profesjonalnie zapoznał nas z całym procesem wyboru trenera. Wszystko to wyglądało bardzo sensownie. Na początku opinia osób z zewnątrz, które znają się na piłce. Ocena naszej drużyny, głównie wad, a dopiero potem dopasowanie odpowiedniego profilu trenera, który bazuje właśnie na tych aspektach, u nas szwankujących.

Jeśli chodzi o transfery to pozyskanie Zorana Arsenica wydaje się odpowiednim posunięciem. Młody, a zarazem ograny w swojej lidze zawodnik, zawodnik który znajdował się w kręgu zainteresowań Dinama Zagrzeb. Wystarczy poczytać ich forum, żeby zobaczyć co piszą m. in. o tym że stracili jednego z trzech najlepszych zawodników oraz że ich dyr. sportowy zawiódł.
Bardzo blisko jest transfer kolejnego stopera Ivana Gonzaleza, który ma zastąpić Guzmicsa. Nie ma sensu się wypowiadać o nim, bo wydaje się bardzo solidnym wzmocnieniem. Nawet na weszło i legijnych tt są pod rażeniem, że ktoś taki do nas zawita.
Chodzi mi jednak o sposób w jaki zastępujemy Guzmicsa. Węgier wczoraj wieczorem zjawił się na badaniach medycznych na obozie w Hiszpanii, gdzie przebywa jego nowy zespół z Azji, a my niemal w identycznym czasie osiągamy porozumienie z jego Następcą-Ivanem Gonzalezem. To wszystko wygląda bardzo profesjonalnie. Tak samo jak to, że nie bawimy się w ściąganie Wilusza, czy innych przeciętniaków, któym nie udało się w innych PL klubach, a staramy się złapać wyróżniających się zawodników zagranicznych lig(Arsenić) lub doświadczonych, ogranych na wysokim poziomie, biorąc pod uwagę nawet poziom 2 ligi hiszpańskiej (Gonzalez).

Mówi się o tym, że mamy dokonać w tym okienku jeszcze 1-2 transferów, ale będą to zawodnicy którzy nie przewijali się w mediach i raczej fanom polskiej kopanki nie znani. Ja osobiście nie mogę się kolejnych nabytków doczekać.
Odpowiedz cytując