Konrad. napisał(a):

Ja nie napisałem, że się go nie będzie słuchał (ma taki obowiązek, to jest jego praca), a że się niczego od niego nie nauczy.
Powiedzmy, że przez 20 lat piłkarskiej kariery wszyscy trenerzy wbijali mu do głowy, żeby np. jako defensywny pomocnik po przejęciu piłki, odgrywał ją na skrzydło do pomocników. Sobol tak przez całe życie robił i osiągnął to co osiągnał.
Teraz przyjdzie Kiko i powie: "źle kolego, powinieneś po przejęciu od razu ładować dzidę na napastnika". Jak myślisz, czy Sobola olśni, że wszyscy poprzedni trenerzy go wprowadzali w błąd, czy pomyśli sobie "co ty gadasz gościu".
Oczywiście jako asystent będzie musiał robić to co mu każe pierwszy trener - czyli w tym przykładzie, każe ładować dzidy do napastników.
Ale niczego się nie nauczy, bo jak tylko treneiro odejdzie, to wróci do tego co pozwalało mu kiedyś zdobywać mistrzostwa.
|
Sorry ale to jest niedorzeczne
Sam Lewy w wywiadzie mówił, ze Guardiola wymaga czego innego i kaze grac inaczej niz Klopp
co nie zmienia faktu, ze obaj sa trenerami wybitnymi, mimo diametralnych roznic w trenerskiej filozofii
Poczytajcie co pisze Cwiakala na swojej stronie, cytuajac dziennikarza hiszpańskiego
To wcale nie musi być zły trener , dodatkowo był w sztabie szkoleniowym Gimnastic gdy, ten grał w Primera
W Pucharze Króla mierzył sie jako pierwszy trener z Atletico chociazby
To naprawde nie rolnik z pola kukurydzy , ktory dotychczas po zebraniu plonów wieczorami trenował druzyne zlozona z pobliskich pasterzy
Sam mam watpliwosci czy to dobry wybór ale tez nieprzesadzajmy,nie ma co go teraz z góry skreślać, byleby tylko dostał wsparcie w klubie, zeby sie nie okazalo, ze pilkarze beda chceili udowodnić, ze on sie nie nadaje i trzeba sprawić, zeby szybko Sobol został ponownie trenerem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"