Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2017, 22:40
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jaka jest wiarygodność tego artykułu?
Nie umiem Ci odpowiedzieć na to pytanie wiarygodnie. Jak dla mnie można wybierać pomiedzy autentyczna relacją a manipulacją. Środka nie widzę. Skłaniam się do pierwszej opcji. Zarówno profil 'ofiary' pasuje mi doprawicowca jak i odległość od Białegostoku, kolebki 'symbolu szczescia'.

/OT

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
... może jak w grę wchodzą interesy (półświatek) ale czy ....a ktoś tu sobie wyobraża wybiegającego sprzedawcę czy kucharza ze sklepu/baru, który Cię goni za damski .... z kosą?
I to jest właśnie ta różnica.
Jest.

Dlatego tam za kradzież ucinają rękę a za cudzołóstwo kamienują. Inaczej 'dziczy' tak wychowanej/z takim temperamentem nie upilnujesz.
Jedni zaś uważają że to się leczy inni że nie. Ja nie mam zdania, poza tym że uważam iż reprezentantów tak róznych kultur z takim poziomem 'kultury' 'sie nie miesza'.

Co nie zmienia faktu że Algierczyk najprawdopodobniej został sprowokowany a pol Polski bije piane na zapas.

BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Bo chyba widzisz różnicę między jazdą po pijanego i zabiciem ludzi w wypadku (ale bez premedytacji), a wyrafinowane i popełnione na trzeźwo morderstwo za kradzież dwóch coli, gdzie jeden Arab trzyma, a drugi zadaje nożem ciosy w serce.
Widze widze. Ale widze i w obu przypadkach okolicznosci łagodzące. Ty nie widzisz? Sytuacja jest czarno-biała?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 03.01.2017 o godz. 22:50.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując