Jaroo1 napisał(a):

|
Jaka jest wiarygodność tego artykułu?
|
Nie umiem Ci odpowiedzieć na to pytanie wiarygodnie. Jak dla mnie można wybierać pomiedzy autentyczna relacją a manipulacją. Środka nie widzę. Skłaniam się do pierwszej opcji. Zarówno profil 'ofiary' pasuje mi doprawicowca jak i odległość od Białegostoku, kolebki 'symbolu szczescia'.
/OT
Jaroo1 napisał(a):

... może jak w grę wchodzą interesy (półświatek) ale czy ....a ktoś tu sobie wyobraża wybiegającego sprzedawcę czy kucharza ze sklepu/baru, który Cię goni za damski .... z kosą?
I to jest właśnie ta różnica.
|
Jest.
Dlatego tam za kradzież ucinają rękę a za cudzołóstwo kamienują. Inaczej 'dziczy' tak wychowanej/z takim temperamentem nie upilnujesz.
Jedni zaś uważają że to się leczy inni że nie. Ja nie mam zdania, poza tym że uważam iż reprezentantów tak róznych kultur z takim poziomem 'kultury' 'sie nie miesza'.
Co nie zmienia faktu że Algierczyk najprawdopodobniej został sprowokowany a pol Polski bije piane na zapas.
BBudowniczy napisał(a):

|
Bo chyba widzisz różnicę między jazdą po pijanego i zabiciem ludzi w wypadku (ale bez premedytacji), a wyrafinowane i popełnione na trzeźwo morderstwo za kradzież dwóch coli, gdzie jeden Arab trzyma, a drugi zadaje nożem ciosy w serce.
|
Widze widze. Ale widze i w obu przypadkach okolicznosci łagodzące. Ty nie widzisz? Sytuacja jest czarno-biała?