Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2016, 11:54
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
(..)I dobrze, że nie widzisz bo to tak jakby chcieć pogodzić ogień z wodą.(..) Tak samo się dzisiaj nie dogadasz bo najogólniej mówiąc jest jedna opcja prawicowa, pro polska a druga lewicowa antypolska. I ciężko aby dwa różne o 180 stopni światy się dogadały.
Albo będzie Polska prawicowa, albo lewicowa. Dopóki to się nie rozwiąże to zawsze będą mocne podziały.
Widzisz ja sie z tym nie zgadzam. Są tacy którzy umieli się dogadać, to ze PiS/JK nie potrafi to problem PiS i nas Polaków, że mamy taką władzę.

Co więcej, prywatnie mam inną wizję tej historii. Ona pokazuje że da się dogadać, zrobić nowe otwarcie i drugą kolejkę pewnej rozgrywki To czy potem wykorzystasz szansę czy nie, to już inna sprawa. Czy Solidarność wykorzystała? Nie jest żle. Jesteśmy w Nato, w UE. Do Białorusi czy Ukrainy nie mamy sie co porównywać. Natomiast na pewno patrząc na marazm PO potrzebne było nowe rozdanie. Tyle że moim zdaniem PiS mając szansę nie wykorzysta jej. Nie ma kadr do tego. Niestety za to ma ludzi przystosowanych do kurczowego trzymania się władzy. Misiewicze, Piotrowicze - wymieniać można, lista bedzie długa.

I nie zgodzę się że nie może być Polski lewicowej i prawicowej jednocześnie. W USA jest partia demokratyczna i są republikanie. W Anglii sa torysi i oraz są wigowie. Demokracja w naszym kraju dorosła w końcu do spolaryzowania na dwie opcje a nie na nascie róznych partii. Ty uważasz że jest to niedopuszczalne a dla mnie to objaw pewnej dorosłości systemu. Mamy w końcu podział na prawicowych socjalistów i tych lewicowych liberałów.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego mam nadzieję, że to całe towarzystwo KOD-PO-SLD-N zostanie wy.......one w kosmos razem z komuchami i zaczniemy budowac normalną Polskę za ileś lat.
Tak szczerze, co zamierzasz zrobic? Odebrać majątki? Upokorzyć odbierając tytuły? Wtrącić do wiezienia? Zmusić do emigracji? Wyciąć w pień tak jak UPA? co znaczy dla Ciebie 'wy.......one' w kosmos?

Na tym forum uczono mnie ze 'tylko szmata bije 'brata'. Odstawiamy zasady na bok?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.12.2016 o godz. 11:57.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA