Cytat:
|
Tylko kto ma na wyłączność prawo mówić kto i dlaczeogo jest śmieciem a kto nie? Macierewicz? Ziobro? Misiewicz?
|
Historia ma mówić. Chyba widać kto stoi dzisiaj z komuchami w jednym rzędzie? Widać co robią resortowe dzieci, widać kto nigdy Kiszczakowi i Jaruzelskiemu nie zaszkodził. I nie mówię, że PiS jest święty bo mają swoich Piotrowiczów, mają swój udział przy Okrągłym Stole itp ale reszta ścieku w postaci PO, N, KOD, SLD zawsze stała i stoi po stronie zdrajców pokroju Wałęsy, Bartoszewskiego i oczywiście Jaruzelskiego i Kiszczaka.
Mnie w tej kwestii jakiś PiS nie obchodzi bo mam swój rozum, mam swoje autorytety i ludzi, których szanuję, którzy cierpieli i oddali życie za Polskę i widzę na przestrzeni lat kto się okazał ....ą a kto człowiekiem.
I jeśli morduje się w PRLu Popiełuszkę, innych księży, Przemyka, górników, rozbija się strajki, wprowadza stan wojenny to jest jasne, że Kiszczak i Jaruzelski to zwykłe ....y. Jeśli 10-25 lat później dla ludzi pokroju Tuska, Komorowskiego, Petru, Millera ci ludzie - tzn Popiełuszko, Przemyk i reszta ofiar - są nic nie warci, za to cedzą miłe słówka na temat zdrajcy Bartoszewskiego, Wałęsy, Jaruzelskiego i Kiszczaka to chyba jest jasne kto tu jest ....ą a kto nie?
A, że PiS jest w tym układzie to ok, święty nie jest ale często stoi naprzeciwko tego kurestwa choć przez lata sam w pewnych miejscach ugrzązł w tym bagnie (Piotrowicz itp)
Ale tu nie trzeba być filozofem żeby wiedzieć kto by dzisiaj nosił mundur Armii Czerwonej i flagi z sierpem i młotem.
Jeśli ktoś tego nie widzi to jest ślepy. Ale nie ma się co gniewać bo zawsze sa poplecznicy nawet najgorszych zbrodni (ludobójstwa, UPA, nazizm, komunizm)także tym bardziej w Polsce gdzie to wszystko już przybrało kolejną mutację, jest ugrzecznione, wytłumaczone sto razy na 100 innych sposobów (całe to dogadywanie się, gruba kreska, zgoda, pojednanie itp) to ciężko się mniej rozgarniętym połapać kto jest kto.