rozarian napisał(a):

Myślałem, że jak biorą Junco na dyra/prezia sportowego, to gość ma nam znaleźć kogoś w niższych ligach hiszpańskich
à la Quintana. Jakoś nie mogę dojrzeć sensu w tym, że to on akurat ma grzebać w polskich odpadkach.
Mam nadzieję, że transfer Mółjty jest dla nich ostrzeżeniem. No chyba, że liczą się "małe" interesiki.
|
Jak to transfer Mójty ostrzeżeniem? Jak pisałem przed transferem, że to szrot to zacne grono forumowiczów z wielkim oburzeniem wylało wiadro pomyj. A teraz Mójta zły?
A poważnie ciężko kogoś wskazać na kandydata do Wisły. Albo nas nie stać albo nie ten poziom. 18 lat to szmat czasu, Wisła odwykła od transferów wartościowych za niską cenę. Jeśli szybko się nie przestawimy na budowanie drużyny na środek tabeli to będzie ciężko. Mam tutaj na myśli uskutecznianie strategii przeciętnych sportowo klubów. Do takiej się teraz zaliczamy. Musimy to przeczekać do lepszych czasów, bo o to że nadejdą jestem spokojny.
Wydaje mi się (może błędnie), że mamy dwie drogi. Albo szukamy poważnego trenera i robimy skok na podium, bo mamy jeszcze ku temu zawodników. Albo szukamy uzupełnień na utrzymanie i na środek tabeli w przyszłym sezonie.