Nie wiem kto to był Piłsudzki
Co do Jaruzelskiego to jest on gębą tamtego systemu. Nie nazwanie go ....ą w wolnej Polsce to jest ogromny błąd, który zaprocentuje na przyszłość. Trzeba znać historie i nazywać rzeczy po imieniu. Inaczej całe życie będzie babrali się w gównie i spierali o rzeczy, które powinny nie mieć miejsca. Bo np gdybyśmy się rozliczyli z PRLem to nie byłoby problemu w postaci Piotrowicza, nie byłoby profesora Bartoszewskiego, nie byłoby Michnika itp I już te 3 nazwiska tworzą w wolnej Polsce masę podziałów, sporów i problemów.
Aha, żeby mi ktoś zaraz nie powiedział, że twierdzę, że Michnik i Bartoszewski byli w PZPRze czy coś. Kiedyś byli po właściwiej stronie barykady ale przeszli na tę złą. Zdradzili Polaków. Gdyby z kolei całą tę jawnię złą stronę wymazać (Jaruzelski, Kiszczak, Urban) to ich lizodupom w postaci Michnika po prostu zabrakłoby tematów zastępczych i pola do ogłupiania ludzi. Bo gdyby po 89 roku ktoś zechciał bratać się z komunistami to sam by został nazwany komuchem i zdrajcą. A nie powiedzieliśmy sobie prawdy i zaczęły powstawać nowe, chore mutacje tego raka.
Także to Ty robisz problem imputując Kaczyńskiemu podziały w kwestii Jaruzelskiego. Akurat tutaj wszystko idzie w dobrą stronę i po latach kłamstw i propagandy śmieci zaczyna się w Polsce nazywać śmieciami.
Cytat:
|
Prywatnie zapytam - nie czujesz że dajesz się wciągać w tą grę? Ze odbieranie prawa do dyskusji dla tych z ZOMO jest na rękę jedynie rządzacym?
|
Nie uważam, że daję się w coś wciągać, ponieważ nigdy nie byłem i nie będę czyimś żołnierzem. Zawsze mam głowę otwartą i dziś mogę dostrzegać pozytywy w PiSie czy Kukizie a jutro nie. Nie podobał mi się cały pomysł z Kukizem, jego przeszłość, nie podobał mi się Liroy ale z tego co robią od roku zmieniłem zdanie i na dzisiaj popieram czy "popieram" ich. Ale jutro już może być inaczej bo np ciekawe czy to co wkleił leszekm 2 posty wyżej to jest prawda.
Natomiast nie danie dojść do głosu ....om pro komunistycznym, lewackim to nie jest nic złego. Są to jawni zdrajcy Polski więc nie powinni mieć prawa głosu. Przecież to jest środowisko GW, Lisów, Kraśków, tych całych zlewaczałych aktorzyn od aborcji i ochrony karpii, męża stanu nie płacącego alimentów, który ostatnio powiedział, że się utrzymuje z pomocy rodziny (ciekawe co to za rodzina go utrzymuje, bo chyba nie żona z alimentów?), to są skompromitowani ludzie z PO i Nowoczesnej, środowiska LGBT. Czyli jednym słowem cały syf, cały ściek, który się przewinął przez Polskę po 89 roku, a i jeszcze wcześniej bo sa tam też przecież jawni komuniści, UBecy itp.
Dlatego też pozwalam sobie używać zwrotów, że w uproszczeniu PiS to patrioci dawni a KOD i reszta to komuniści.
Jak Ty chcesz z takimi szmatami dyskutować to gratuluję.
Zresztą widać co się dzieje. Chwytają się każdego tematu, ba sami tworzą tematy zastępcze okupowanie sejmu itp) i jak na razie to bodajże w 2 tematach im wyszły protesty. Mianowicie wyprowadzili na ulicę dziesiątki czy setki tys ludzi w sprawie Trybunału i aborcji. Z czego ta sprawa trybunału to myślę jeszcze była taka mobilizacja wszystkich ludzi związanych z PO i Nowoczesną oraz SLD (a przecież oni razem mają kilkaset tysięcy CZŁONKÓW, nie mówiąc o sympatykach), dowożenie na manifestacje, rozkazy stawienia się w Warszawie itp Taki zryw na gorąco po przegranych wyborach i wtedy im się udało dużo ludzi zmobilizować.
A tak to kto w ogóle chodzi na te spendy śmieci komuszych? Kilka tysięcy osób? I to jest rewolucja? Głos ludu? Zwykła pokazówka dla świata, że w Polsce jest niby źle za PiSu bo ludzie ciągle wychodzą na ulicę. Tylko jak się popatrzy na to ilu ludzi ma powiązania z PO, Nowoczesną, SLD, PSLem to ten tysiąc czy 5 tys ludzi na manifestacji to jest śmiech na sali. Ale pianę cały czas biją i za to trzeba ich jebać.