Cytat:
|
Serio - to nie jest przejaskrawienie. Może o nauczycielach nie mówi się głośno, bo są kilka klas społecznych niżej od kościelnych?
|
Myślę, że powód jest taki sam jak nagonka na PiS a brak nagonki na PO za te same lub gorsze czyny. Prosta sprawa. Po przegłosowało budżet jak PiS opuścił salę sejmowa? Przegłosowało. PiS zrobił tak samo? Tak. Była nagonka na PO w telewizji przez tydzień w tej sprawie? Nie. PiS chciał usunąć dziennikarzy z sejmu? Chciał (usunąć tzn zmniejszyć ich ilość). PiS zły. PO inwigilowało dziennikarzy i zabierało rękami ABW laptopa Latkowskiemu? Tak. Czy wtedy media huczały o złym PO? Czy Lisy, Olejniki wstawiały się za Latkowskim i dziennikarzami prawicy? Czy jakieś KODy czy inne gówna protestowały wtedy? Nie.
Także jedni moga więcej i nikt ich nie oczernia za to a drudzy ledwo pierdną i już jest afera. I tak samo z kościołem. Jeden ksiądz śmieć się znajdzie i już afera a w tym samym czasie cisza w sprawie 3 nauczycieli. To nie jest przypadek tylko zwykła zagrywka aby obrzydzac ludziom PiS, kościół i to samo masz z patriotami, kibicami, narodowcami. Ile narodowcy i kibice paczek na święta czy inne okazje wysyłają do Polaków, do domów dziecka, do kombatantów do kresowiaków, do schronisk? I co, tego nie widać ale jak jakiś tam typ kopnie na Pucharze Polski dziennikarkę w plecy (.... mu w łeb) to tydzień mówią o złych kibolach, jak jakiś tam gniazdowy Lecha zapoda hasło, że islamista to brudna ....a to od razu afera.
Z drugiej strony masz Michnika, o którego ojcu i bracie się nie mówi, Wałęsę, który nigdy nie został skreślony za frajerstwo i współpracę w komunistami, Jaruzelskiego, którego ośmielali się kreować na bohatera i człowieka honoru.
Tak jak pisałem. Są dwa obozy i tu można mocno uprościć. PiS, kibole, narodowcy to są dzisiejsi patrioci, Żołnierze Wyklęci itp - i żeby mi zaraz ktoś nie wyskoczył, że co ja za porównania daję, że hańbię tym Niezłomnych, przypominam, że nie wszyscy Wyklęci okazali się ok bo niektórzy np poszli na współpracę z UB i zostali zwykłymi frajerami vide sytuacje z lat 80-tych i Bolek, który poszedł na współpracę z komuchami. I tak samo w dużym uproszczeniu dzisiejszymi komunistami, ich kolegami, kontynuatorami tradycji komunistów są lewacy, KOD, PO, N, SLD. Oni dziś i nie tylko bo od 89 roku bronią tamtego układu, tamtych ludzi, potwierdzeniem tego jest bronienie emerytur dla katów komunistycznych, pochówki z honorami dla Jaruzela itp (i tu niezła zagwozdka, niby wolna Polska, niby Jaruzelski winny śmierci ludzi, zapoczątkowania stanu wojennego a w państwie PO miał pogrzeb z honorami. Czy to nie jest nonsens?. To tak jakby osadzić Hitlera, że robił źle a jak umrze to mu pogrzeb z honorami wyprawić.
Także dla mnie prosta sprawa. Albo się myśli po Polsku i popiera się PiS lub Kukiza, Narodowców, ewentualnie nikogo z nich bo im nie pasują ale krąży się gdzieś w orbicie tych konserwatywnych, prawicowych, nocjonalistycznych poglądów albo się jest po stronie zdrajców, którzy miziają się po jajach z tamtym systemem.
To wszystko jest jak koło, które się zapętla. Trzeba tylko na spokojnie pomyśleć i się cofnąć o 70, później 30 lat i zobaczyć co mówi historia. A w nowych dziejach zobaczyć kto dzisiaj trzyma ze zdrajcami. I nagle wszystko jest jasne.
I nie mówię, że PO czy Nowoczesna albo KOD robią i mówią tylko i wyłącznie źle ani, że PO, Korwiny, RN i inni mówią tylko i wyłącznie dobrze. Raz jedni zrobią czy powiedzą głupotę a raz odwrotnie i Ci drudzy tak samo.
Tylko dla mnie już samo to, że ktoś kto stoi tam gdzie stało ZOMO - jakby to powiedział mój wielki imiennik (ironia) dyskredytuje go jeśli chodzi o prawo do dyskusji. Nie będe z taką ....a trzymał sztamy bo to zdrajca a nie Polak. To tak jakby w latach 50tych z komunistami troszczyć się o losy Polski. Jak oni mieli swoją chora wizję i zdradzili ten kraj to jak niby można z nimi działać dla dobra Polski skoro w każdej chwili chcieli wbić nóż w plecy Polakom. Co z tego, że oni mogli w pewnych sprawach mieć racje i robić dobrze skoro i tak byli zdrajcami Polski i trzeba było ich zajebac żeby było lepiej w Polsce.
I teraz jest to samo z KOD, PO, N. Tyle.