Jaroo1 - ale spokojnie, bo Ci się styki poprzegrzewają. Czy ja Cie przekonuje do tego, żebyś głosował na PO? Nie. To moje prywatne zdanie, uważam że PO robiła mniejszy wstyd i cyrk niż aktualnie PiS i tyle w temacie - możesz mnie nazwać w związku z tym lewakiem ( swoją drogą i naprawdę bez żadnych złośliwości - co to tak naprawdę w obecnych czasach oznacza?).
Cytat:
|
Jeśli dla Ciebie normalne jest to, że ludzie z pierwszych stron gazet, ludzie znani tak często popełniają samobójstwa to gratuluję. Przykro mi, że ktoś taki jak Ty może kreować się na osobę obiektywną a jednocześnie wypinasz się na prawdę.
|
Nie jest normalne, oczywiście. Jedyne co tak naprawdę można w związku z tym domniemać, to że maczali w tych sprawach palce ludzie, o których nigdy nie będzie głośno i którzy tak naprawdę całą polityką sterują. Powiedz mi tylko, czy uważasz, że PO działało na ich zlecenie, czy na odwrót? i Pytanie nr. 2 czy naprawdę wierzysz, że obecna władza jest w stanie być niezależna od tzw. "służb"?
Cytat:
|
Nie mówię o marginalnych wydarzeniach bo mam na myśli np marsz Niepodległości, który dotyczy 100 tys osób. I to jest bardzo ważna sprawa bo pokazuje stosunek polityków i policji do obywateli.
|
Nie wiem, dla mnie swój stosunek do obywateli politycy powinni przede wszystkim przedstawiać przez rozsądne ustawy, rozsądne reformy etc.
Więcej w kwestii manifestacji się nie wypowiadam - bo powaga, nie mam o tym bladego pojęcia.
Cytat:
Nie ma sensu żebym wybuchał. Jest mi jedynie przykro, że ktoś może tak napisać o jakimś .......onym PZPRowcu, alkoholiku, który kołysze się na grobach czy podczas przemówień. Kwaśniewski to niewątpliwie mądry, inteligentny i zaradny człowiek ale jego przeszłość plus jego nałóg to jest jedna z większych tragedii dla Polaków, którzy musieli mieć taką ....ę za prezydenta. Aha, przypomnę, że rozmawiamy o "wyjściowym" człowieku
https://www.youtube.com/watch?v=AFCGEYuBv00
Jeśli to jest wyjściowy i reprezentatywny człowiek to ja .......ę.
|
Jakieś 80% obecnych elit ma korzenie w PZPR - mega chujowe jest to, że nikt nie był w stanie się z nimi odpowiednio rozliczyć - począwszy od Okrągłego Stołu, Magdalenek itp itd. ale to temat na dłuższą rozmowę. Panowie Kaczyńscy brali udział w OK, prawda? Z tym że, zapewne byli jedynymi sprawiedliwymi, którzy od początku wiedzieli że to wielka mistyfikacja
Jak na okres, w którym przypadała jego prezydentura naprawdę uważam, ze wszystkich możliwości Kwachu ze wszystkimi swoimi przywarami był odpowiednią osobą na prezydenta.
Cytat:
Co Kamiński? Może prezydent ułaskawiać to ułaskawił. To jest wielki problem?
Reforma edukacji? To jest ten wałek wielki? Bo mają zdanie, że gimnazjum jest niepotrzebne i wracają do starego systemu? Beka. Wałek tysiąclecia.
|
Każdy ma swoją optykę.
Jeżeli gość, który dostał wyrok bezwzględnego wiezienia i 10 letni zakaz sprawowania jakiegokolwiek urzędu zostaje ot tak uniewinniony i wrzucony do zagadnień służb - to chyba coś więcej niż "prezydent mógł, to zrobił".
Reforma edukacji - ok, nawet niech zrobią system 12 letni w jednej szkole. Ale nie w pół roku, bez żadnego przygotowania, bez żadnego planu, co spowoduje ogromne straty w budżecie, zrzucając cała odpowiedzialność na samorządy. Chcą przeprowadzić reformę - ok, ale nie ....a w rok.
Cytat:
|
A jeśli chodzi o lizanie się po jajach z kościołem. Powiem Ci tak. Widać jak masz glowę spraną propaganda lewackich kurew. Wybacz ale jeśli ktoś ma w sobie taki jad, że o mało co nie zesra się o myśli na kościół to widać, że coś jest nie tak. Twoje pierwsze zdanie
|
Cytat:
Tu potwierdzenie bólu dupy.
Twoja cała teoria na temat chujowego PiSu opiera się na nienawiści do kościoła i to już jest pierwszy problem, który nie pozwala Ci realnie ocenić sytuacji, a drugi to uleganiu propagandzie lewackiej, że niby jest tak źle, tak chujowo ale nie potrafisz nawet napisać dlaczego. A jak pytam dlaczego to rzucisz jakieś ogólniki typu trawa, słońce, wojsko, aborcja, kościół, reforma szkolna. Sam nie wiesz dlaczego jest źle ale tak napierdalają z każdej strony w Ciebie tym jadem KODowsko POwskim, że powtarzasz za nimi.
|
Nie, nie mam głowy spranej propaganda lewackich kurew. W dupie mam również co robi KOD, PO - bo doskonale rozumiem dlaczego działają jak działają. Opozycja, bo chyba można tak o nich mówić jest jaka jest, natomiast w żaden sposób się z nimi nie identyfikuje. Wyobraź sobie, że zdanie na temat kościoła mam wyrobione od nastu lat i raczej nie wiele jest w stanie na nie wpłynąć. Nigdy natomiast władza kościoła nie miała takiego wpływu na władzę Państwa. I to jest coś, o co tak jak mówisz mam realny ból dupy.
Nie odbieram nikomu prawa do wiary w boga i duchowości - to indywidualna sprawa. W obecnych czasach i dostępie do informacji każdy ma takie same warunki, żeby się nad cała kwestią zastanowić. Nic wspólnego z tym, przynajmniej w moim przypadku nie ma lewacka propaganda. Natomiast bardzo mi nie pasuje to, że kościół i Państwo aktualnie jest tak mocno przemieszane. Nie podoba mi się mizianie ojca dyrektora przez Jarosława po jajkach tylko po to, żeby utrzymać potężny elektorat. Nie podobają mi się dotacje, które lądują w Toruniu. Nie podoba mi się obecność Prezydenta RP na mianowaniu jezusa Królem Polski. Nie podoba mi się również wspólna manipulacja, którą uskutecznia Jarek z Tadziem na łatwej do kontrolowania grupie odbiorców.
Cytat:
|
Takich ludzi jak Ty jest wielu. Ale nie ma się co dziwić, skoro wszędzie w mediach .......ą, że jest tak źle to ci mniej kumaci ulegają. Ja wiem, że socjaliści, że kwota wolna od podatku, że budżet z mega minusem (a za taki deficyt to powinno być więzienie) ale widzisz, jest taki jeden problem. Każdy kto świadomie .......ił PO potrafi wymieniać afery i problemy w setkach. Ty i Tobie podobni potraficie jedynie napisać "tego Ci nie napiszę" (o samobójstwach) "to nieważne" (o pałowaniu ludzi na MN), a później to już cała góra wielkich wałów typu reforma szkolna i odrzucenie prawa o zaostrzeniu aborcji. Tragedia kolego, tragedia.
|
Rozumiem, że jedyny sposób na wyrobienie własnego zdania jest na bazie tego co pokazują w mediach? I oczywiście cały światopogląd zależy od tego czy oglądasz Fakty czy Wiadomości?
"o samobójstwach" - tak, tego Ci nie napisze, bo nie mam o tym pojęcia i mogę sobie gdzieś w domowym zaciszu domniemać jak było naprawdę. Rozumiem, że Ty masz taką wiedzę. A skąd ta wiedza? Z mediów, prasy, książek? A jaką masz pewność, że te informacje nie są tendencyjne?
"o pałowaniu" - proszę Cię, nie upraszczaj. Nigdzie nie powiedziałem, że to nie ważne. Powiedziałem jedynie, że globalnie są istotniejsze kwestie, po których ocenia się rządzących.