Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2016, 09:25
heoij napisał(a):Wyświetl post
Ale z twojego wpisu wynika, że o wszystkim decyduje sam Prezes i z tym się nie zgodzę.

Jeszcze nikt nie urodził się alfą i omegą, dlatego nie uwierzę, że różne pomysły nie są konsultowane i omawiane przez szersze grono osób, które naprawdę się na tym znają.

Co do obstawiania stanowisk to szybko zapomniałeś jak PO-PSL- ładnie się wszystkim podzielili, nie wiem czy wtedy tak interweniowałeś w tej sprawie?

Szczególnie PSL- nepotyzm, kumoterstwo, całe rodziny i znajomi bez wykształcenia wpychani na siłę- wtedy Ci to nie przeszkadzało, nie protestowałeś?
I tak, władza demoralizuje. Dlatego mamy kadencje dlatego przekazujemy pokojowo władzę innym.
Władza zdemoralizowała PRL, zdemoralizowała PO i za chwile to samo będzie z elitami z PiS.

A co do meritum. JK ma zamiłowanie do marionetek lub inaczej mówiąc do wiernych polityków. Marcinkiewicz, Duda, Szydło. Dorzeuce do tego zestawu Lecha kadczyńskiego. Przypadek?

W PRL też nie rzadził sekretarz osobiscie. Też osobiscie nie mógł ale dzieki temu jego władza była bezgraniczna.

Poniższe zdjęcie. Mogę bez problemu udowodnić że najważniejsza osoba zawsze zasiada na środku stołu. Kto jest wazniejszy niż premier? Kto siedzi w centrum? Dlaczego ilość osób jest niepażysta? Kto maiał ostanie zdanie w tyn wydarzeniu? Dobrze pamietam że na końcu padły życznia 'od partii' z ust 'posła' Kaczyńskiego? Dlaczego z jego tam mamy, skoro jest tylko posłem a wokół ma tylu ludzi komeptentnych? Jak nazwiesz tych ludzi razem? Cyrk. Dobrze że Dudy gdzies z boku nie było, bo wyglądałoby to mega komicznie. Jak za PRL.

Nie wiem też czy zwróciłeś uwagę na to jak w poprzednim poscie napisałem o Smoleńsku. Nie przez przypadek. Ja nie nalegałbym aby mój brat ladował w Rosji w fatalną pogodę po to by nie spoznic się na uroczystość. Nie otoczyłbym się ludzmi którzy nad sumienne wykonywanie swoich obowiazkow przekładają dobro partii. Zostawiłbym decyzję czy lądować bratu a mój brat pewnie zostawiłby ją pilotowi, jako osobie kompetentnej w tej materii. Jesli chesz możesz dorzucić sobie do tej wypowiedzi zamach. Zamach ktory, jesli był bo tak chca niektorzy wierzyć, był możliwy głównie dzieki niekompetencji kadr i naciskom władzy i wlasnie charakterowi Jarka.

P.S.
Nie, nie protestowalem, tak samo jak nie poszedłem na wybory by poprzec PiS. Nie widzialem dla siebie partii, nie widzialem nic specjalnego w PO i w zasadzie cicho pozwolilem alby PiS przejał wladze. Ale to co PiS robi woła o pomstę do nieba. Gdybym wiedział ze JK wyciagnie z szafy Antoniego, gdybym wiedzial że PiS przywróci na kolanie 8-letnia podstawówkę, przywróci ulubiony program z PRL - sondę, gdybym wiedział że bedzie rozdawał socjal i podnosił podatki, wykopywał zwłoki z grobu pewnie poszedłbym glosować. Nie byłby to głos na Pis, nie na PO ale jednak. To tak personalnie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.12.2016 o godz. 09:28.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA