Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2016, 23:54
Cytat:
W takim razie dziwi mnie, że świadomie piszesz w ten sposób.
Bo na dzień dzisiejszy to jedyna dobra opcja. Ty byś chciał ze mnie zrobić jakiegoś żołnierza Kukiza a ja go .......e i chcę go jedynie wykorzystać do swoich celów.
Jest u Kukiza sporo ludzi sensownych i w nich pokładam swoje nadzieję. Czy to sa ludzie, którzy w razie potrzeby będą dalej myślec po polsku - nie wiem, ale jak nie da się im szansy to nigdy się nie dowiem.
Kukizy to jest jedyna alternatywa na to co się w Polsce dzieje. I zapewne za 3 lata nic się nie zmieni i do wyboru będzie albo PiS - PO/N lub jakiś łączny twór tych dwóch partii, może jakieś gówno powstałe z KODu, no i nieśmiertelni Janusz Korwin-Mikke oraz PSL, do tego lewactwo może coś wystawi.
I kogo ja mam popierać z tej całej watahy? Chyba normalne, że stawiam na ludzi, którzy mówią z sensem. Nie będę profilaktycznie zakładał, że taki Andruszkiewicz, Borowska, Marzec czy Tyszka pieprzą pod publiczkę i specjalnie kłamią.

A jeśli WSI coś montuje to wygląda na to, że za porozumieniem z PiSem bo jakby nie patrzeć to ci dają pożywkę tym cwelom z KODu, np ta cała akcja na temat aborcji - nie chcieli tego wprowadzać to po co od razu się nie odcięli od tego projektu (?), czy teraz z dziennikarzami (po co tym pedałom podsuwać tematy żeby mogli się produkować jak to w Polsce się mediom zamyka usta?).
Także takich scenariuszy sobie można wymyślać tysiące tylko i tak na końcu każdego z nich są dwa pytania.
1. Czy mimo wszystko idziesz na wybory i na kogoś głosujesz bo masz nadzieję, że to coś da?
2. Na kogo głosujesz z wąskiego grona partii i ludzi?

Także teorii, możliwości są tysiące a alternatyw na kogo zagłosować jest blisko zeru.
Myślę, że internet robi tyle złego co dobrego. Za dużo jest tego przypieprzania się o wszystko. I nie chodzi mi o to aby nie pamiętać co w przeszłości robił przykładowy Kukiz ale o to, żeby mieć to na uwadze a mimo to jeśli na chwilę obecną wydaje się, że jest na dobrej drodze to go czy innego Kaczyńskiego popierać. Będąc zbyt prawilnym to ja bym nawet na siebie nie zagłosował w żadnych wyborach bo zawsze na życiorysie u każdego się znajda jakieś rysy. A na kogoś i tak się trzeba zdecydować. No chyba, że nawet mniejszego zła nie chcemy wybierać i od razu oddajemy pole większemu złu, bez walki.

PS Gdyby nie ten klub Kukiza to mielibyśmy już pewnie koniec rządów PiSu bo by w sejmie był sam PiS i wszyscy antyPiS. Także byliby równo jebani i by bardziej to wyglądało, że wszyscy skoro jebią PiS to musza mieć rację. A takt o Kukizy są taką ostoją normalności. Gdyby nie Kukizy to by w tym sejmie nie było 90% merytoryki, wielu mądrych słów, to by nie było mądrych wywiadów przed kamerami i gdyby nie Kukizy to by w tej chwili w tym sejmie był tylko i wyłącznie jeden jebany wielki burdel czyli wojna PiS vs PO/N. A takt o jest głos rozsądku w całym tym szambie.

Dlatego u mnie mają za to plusa i zobaczymy jak dalej będa działać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.