Ejdzbiol napisał(a):

|
Hmm... Nie chce nic mówić, ale Rumak jest już wolnym trenerem
|
W sumie miałeś dobry pomysł, żeby nic nie mówić, ale jednak się odezwałeś.
Błąd.
Nie chcę nic mówić, ale Rumak zdobył punkt w ostatnich pięciu meczach. Oczywiście o niczym to nie świadczy poza tym, że gdyby taka seria wystąpiła u nas to darlibyście ryja o Ojrzyńskiego albo kolejnego czarodzieja. Bo najlepszy jest ten trener, który żadnej drużyny nie prowadzi (bo z nikim aktualnie nie przegrywa) i zawodnik, który nie wstaje z ławki (bo niczego nie ma szans zepsuć).
I tak za każdym razem jak jest strata punktów, to pojawia się tu losowy geniusz i pisze "To jest żenujące, dlaczego trener nie wystawił Cywki, na pewno nie zagrałby gorzej niż zawodnik X!" (gdzie
X może być dowolnym zawodnikiem na dowolnej pozycji poza bramką, bo tam najlepszy byłby Chorążka o którym 99% wie tylko tyle, że był na testach w MU, tak jak kiedyś Korzym w Chelsea). Przyznam, że mnie to fascynuje, ponieważ pamiętam jak grał Cywka na lewej i prawej pomocy oraz obronie. Jego ówczesna gra jest głównym powodem, dla którego aktualnie nie gra (poza kontuzjami i postawą na treningach, rzecz jasna).
I kiedy czytam tak wasze przemyślenia, nieważne czy jest to Ogryzek po meczu w Szczecinie, czy Ty teraz to jestem szczerze uradowany że nie macie w klubie nic do powiedzenia.
W sumie jestem naprawdę zaintrygowany: w czym trener który zdobył jeden punkt w pięciu meczach jest lepszy od tego, który zdobył cztery w czterech (nie będziemy tu złośliwie rozpatrywać jego niewątpliwych dokonań w Zawiszy)? Nie twierdzę, że Rumak jest beznadziejny, ale z czysto naukowej ciekawości: "dlaczego on, dlaczego teraz, dlaczego u nas?". Przy okazji, dla pełniejszego wglądu w wasz stan psychiczny i emocjonalny proszę o informację na priv o ostatnio przebytych chorobach, branych lekach, spożywaniu alkoholu oraz przyjmowaniu innych środków psychoaktywnych. Gwarantuję dyskrecję.
Chciałbym wiedzieć co wywołuje myśli "A może Rumak nas wprowadzi do ósemki?" lub "A może Cywka będzie dobry jako defensywny pomocnik?" choćby po to, żeby owych czynników ryzyka unikać. Liczę na waszą współpracę, chłopaki.