Cytat:
|
Chyba już nikt nie ma wątpliwości że temu całemu KODowi za którym kryją się elity III RP (Michniki,Wałęsy,Petru,Schetyny,Tuski itd.) chodzi tylko o przewrót i przejęcie władzy. Myślą że społeczeństwo się nabierze na te tanie triki i zrobią drugi Majdan.
|
Mechanizm jest prosty. Chwytać się każdego tematu aby robić manifestację czyli robimy marsze o wszystkim, o likwidacji gimnazjum, o emerytury, o trybunał, o aborcję, o służbę zdrowia itp. Dzięki temu zjednują sobie ludzi bo niby się o nich martwią i o nich walczą.
Drugi mechanizm jest taki żeby o wszystko zrobić aferę. PiSiory piardną to tamci już robią marsz, przecież te dwa ostatnie dni to jakaś farsa. I w ten sposób szukają punktu zapalnego aby tu rozkręcić wojnę domową. Szczują ....y pięknie ale mam nadzieję, że ludzie wyjdą na przeciw nich. Wystarczy kilka setek chłopak i te stare ....y będą tak gonione, że im się przypomni na prawdę komuna tylko tym razem nie oni będa bili tylko będą bici.
Cytat:
|
KOD to nie moja bajka bo są tak samo wykreceni jak bolszewicy z PiS tyle że w inną stronę. Cyrk z ostatnich dni jest taki sam jaki robiono pod pałacem prezydenckim za czasów Komorowskiego. To ciągle ta sama gra na emocjach, inna barwa sciemy grana nieco inna nuta.
|
Nie zgodzę się zupełnie. Za czasów PiSowskich strajków chodziło o sprawę wyższej wagi. Tam chodziło o Smoleńsk a więc śmierć 96 Polaków.
Chociaż całe zamieszanie z krzyżem, przenoszeniem krzyza, tablica upamiętniającą było rzeczywiście podobne do tego co teraz czyli "zrobimy manifestację bo nam gościa z obrad wywalili" czyli takie szukanie na siłę problemów.
Ale jak PiS protestował to chociaż w jednej konkretnej sprawie a nie o każde duperele. No i PiS miał podstawy bo tak nas komuchy wyruchały z tym Smoleńskiem (zero śledztwa, brak wraku i czarnych skrzynek) że było o co walczyć, a dziś wszystko robione na siłę przez PO.
PS Ktoś w ogóle wie ile tys ludzi demonstruje w tej Wawie? Ciekaw jestem jaką to skalę przybrało a nigdzie nie widzę jakichś danych na ten temat.
https://www.youtube.com/watch?v=-hwd2pNEEEA