Wyświetl pojedynczy post
Samuraj
Junior Member

Od: 04.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2016, 10:54
Wczoraj chłopaki zagrali bardzo, bardzo skuteczną piłkę. Zgadzam się ze wszystkimi że taktyka była dobrana idealnie. Bardzo chciałbym aby Sobol był trenerem na lata. Chcę jednak zaznaczyć że wczorajsze zwycięstwo to w równym stopniu zasługa świetnej taktyki jak i SZCZĘŚCIA. Trzeba patrzeć obiektywnie i dostrzec to że Lechia miała swoje szanse i to takie które powinna wykorzystać. Mimo wszystko chłopakom należała się ta wygrana.
Po pierwszym meczu w Szczecinie byłem negatywnie nastawiony na dobór taktyki pod to spotkanie, ale rozumiem tą wysoka porażkę z kilku względów: brak połowy podstawowej jedenastki, Moskal znający doskonale Wisłę i gra nieszczęsnego Mojty....

Ogólnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony praca jaką wykonuje duet trenerski. Gramy dobrze i jeśli dojdzie w zimie 2-3 zawodników: boczny pomocnik, ŚO i napastnik oraz utrzymamy kadrę ( wypożyczyć jedynie Drzazgę i pozbyć się jakoś Mójty) to wierzę że będziemy spokojnie w TOP 4.

Co do samych meczów prowadzonych przez Sobola:
1. Pogoń - porażka (brak połowy składu, porażka do zaakceptowania)
2. Arka - zwycięstwo
3. Lech - porażka (sędziowie wydrukowali mecz i ta porażka jakoś mnie nie boli i nie dziwi)
4. Lechia - zwycięstwo (po prostu profesura w taktyce i trochę szczęścia)
Odpowiedz cytując