Wyświetl pojedynczy post
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2016, 12:02
fialo napisał(a):Wyświetl post
9. Gwizdy

Nie wypowiadam się w tematach zgodowych ale jedna rzecz. Sorry, ale ci co gwiżdża to błazny. Nie dotyczy was to, nie macie w 90% przypadków żadnych kontaktów we Wrocławiu czy Gdańsku, ale do gwizdania pierwsi. I to pewnie ci sami którzy rozkręcali potężną gównoburzę po meczu z WKSem w 2012 roku. Rozdwojenie jaźni. Plus to wybija drużynę z uderzenia - idzie akcja i nagle gwizdy. Dajcie sobie siana naprawdę.
Dlaczego w dyskusji o gwizdach każdy argument opiera się na tym, że gwiżdżą "fani Lechii i Śląska"? Jakoś nie słyszałem, żeby ktoś skandował na D czy E nazwy tych klubów, barw też nie uświadczyłem. I podejrzewam, że gdyby "stare" zgody nadal istniały, to reakcja na pozdrawianie nowych "przyjaciół" byłaby podobna.
Ludzie po prostu nie chcą słuchać na meczu u siebie wykrzykiwania nazw klubów, których kibice przy okazji wspólnych meczów w ostatnich latach głośno i wyraznie dawali do zrozumienia, co sądzą na temat Wisły. Normalny człowiek zwyczajnie nie jest w stanie zaakceptować z dnia na dzień takiej zmiany frontu o 180 stopni, od nienawiści do miłości. Skoro samo SKWK twierdziło, że jest to układ ściśle chuligański, to niech taki pozostanie, i niech się dalej rozwija, ale poza stadionem.

Żeby nie było - ja nie gwiżdżę, ale rozumiem ludzi, którzy to robią.
Odpowiedz cytując