Wyświetl pojedynczy post
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2016, 01:23
Dziś był piękny mecz. Jak za dawnych czasów, pełna dominacja, choć zaczęło się nerwowo. Wielka szkoda, że tak mało Nas było żeby to oglądać na żywo. Na Lechię pewnie przyjdzie więcej a są małe szanse na dobry wynik. Błąd tego parcha zjawinskiego - coś czuję, że mógł być na wagę spotkania. Mały przyzwoicie, choć miał lepsze mecze. RB9 dziś praktycznie bezbłędny, pazerny na gole. Brlek technicznie to nie Stilic ale kolejny dobry mecz, widać, że złapał luz. Brożek skuteczność 1/3 ale w końcu wpadło. Mąka klasa europejska. Jović po raz kolejny filar na swojej pozycji. Sadlok z Małym już się dotarli i to dobrze funkcjonuje, zmiana na Mójtę pokazała różnicę w poziomach. Szkoda, że teraz pauzuje, trudno go zastąpić z naszą kadrą. Uryga coraz pewniej, nie sądziłem, że coś z niego będzie. Załuska przy pierwszej bramce koszmar, potem właściwie nie miał wiele do roboty. Zmiany mądre - stopniowe wprowadzanie zmienników, podobało mi się wpuszczenie Bartosza na skrzydło, choć to bardziej wymuszone ławką jak sądzę niż konkretna wizja na tego dzieciaka. Przydałby mu się jakiś mentor w I składzie, ktoś, kto go wprowadzi na poważnie. Szkoda tego babola, gdyby władował bramkę z pewnością by to lepiej wyglądało na papierze. Jest nadzieja i można to wykorzystać. Zarząd powinien martwić się stabilnością, będzie spokojnie na górze, będzie spokój na dole. Mecz z Pogonią pokazał, że nie mamy zmienników. Guzmics znika, pytanie, czy uda się go puścić już teraz za jakiś pieniądz czy odejdzie za darmo po sezonie. Problem w tym, że jak Głowa wypadnie z meczu to sam Uryga nie udźwignie defensywy a w tym momencie jedynym uzupełnieniem jest chyba tylko przesunięcie Sadloka na środek a jego na lewej obronie nie ma kto zastąpić, szczególnie w sytuacji braku Pietrzaka. Wygląda mi na to, że w parze z doświadczonym stoperem Uryga może grać na solidnym poziomie. Chyba mamy odpowiedź na pytanie, skąd te ciągłe powołania do U-21. Szukać stopera na miejsce Arka, może ktoś, kto już u nas grał?
Odpowiedz cytując