Wyświetl pojedynczy post
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.11.2016, 19:13
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że część tu obecnych nie zdaje sobie sprawy z tego, że niektóre z góry przegrane sprawy lądują przed sądem nie z powodu jakiejś naiwnej wiary w to, że my je wygramy, tylko po to, żeby długi "rolować", odciągając w czasie ich wymagalność.

No więc czasem wybór nie polega na tym czy dać Iksińskiemu 40 tys. od razu, czy 40 tys. za chwilę z odsetkami, tylko na tym, czy dać Iksińskiemu czy Igrekowskiemu. A jeśli (nie)danie Iksińskiemu od razu wiąże się tylko z kosztem odsetek (i ew. postępowania), a (nie)danie Igrekowskiemu wiąże się z możliwością rozwiązania przez niego kontraktu i utraty piłkarza ze składu oraz możliwości sprzedania go w następnym okienku transferowym za rozsądną cenę, to trzeba wybrać Igrekowskiego. Tak po prostu.
Tak na marginesie, to gdybym ja był na miejscu osoby decydującej o tym, w którą stronę pociągnąć tą za krótką wciąż kołdrę, czyli czy zapłacić powiedzmy przykładowemu Sadlokowi, czy Wdowczykowi (oczywiście to wszystko moja czysta spekulacja, bo jak było w rzeczywistości oczywiście nie wiem, podobnie jak zapewne wszyscy tu dyskutujący) to moje kalkulacje byłyby identyczne: zapłaciłbym Sadlokowi, oceniając, że rozwiązanie kontraktu przez Wdowczyka jest daleko mniej prawdopodobne, po prostu nie spodziewałbym się jednak, że wywinie taki numer, bo przecież ta robota spadła mu z nieba i to głownie jemu powinno zależeć, żeby tu wciąż być.
Odpowiedz cytując