Wyświetl pojedynczy post
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2016, 08:59
Pero napisał(a):Wyświetl post
Ja nie dyskredytuje Sobola. Użyłem słowa tylko "Boję się". Poza tym:
Ad 1. Nie chodzi mi o żadne funkcjonowanie czy zarządzanie. Ma być trenerem a nie Dyrektorem. Nie spotkałem się jeszcze z wypowiedzią Polskiego piłkarza, który wyjechał za granicę i potem nie opowiadał w jakim był szoku po pierwszych treningach. O takie coś mi chodzi. O podejście do treningu, o odprawy. Sorki ale nasze ekstraklasowe metody widać po wynikach w pucharach
Ad. 2 Kojarzy Ci się z chłodną głową To przypomnę Ci tylko czerwone kartki z Panathinaikosem Ateny czy mecz reprezentacji Polski z Niemcami na Mistrzostwach Świata w 2006 roku kiedy właśnie zimnej głowy brakło mu w najważniejszych momentach i osłabił drużynę.
Ad. 3 Przecież nie wymyślam. Oglądałeś Lige Plus Extra z Głowackim Powiedział wtedy, że Sobol nie wie w jakim klubie gra Messi. Tak bardzo się interesuje.
To może w myśl punktu pierwszego zrobimy trenerem Żurawskiego lub Brożka? No przecież grali za granicą, widzieli, jak to wygląda. Te realia da się przełożyć 1:1 i nie trzeba wyjeżdżać za granicę w trakcie kariery. Akurat przykłady meczów z Niemcami i Panathinaikosem są nietrafione. Sobolewski obejrzał tam po 2 żółte kartki, nie dostał jednej czerwonej za głupi, brutalny faul lub bitkę. Taką miał pozycję i tak styl gry. Na boisku był stanowczy i twardy, prywatnie jako trener nie musi taki być. Na punkt trzeci odpowiedział Ci kolega powyżej.
Odpowiedz cytując