Wyświetl pojedynczy post
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2016, 15:11
Pero napisał(a):Wyświetl post
1. Pobytu za granicą - Chociaż przez jedną rundę żeby zobaczyć funkcjonowanie od środka, inne metody treningowe. No po prostu inne podejście od naszego ligowego. Bo jeżeli się nie myle to chyba nawet na stażu nie był
2. Chłodnej głowy - wiadomo nie znam go osobiście ale nie wygląda mi na kogoś kto umie na chłodno analizować
3. Zainteresowania piłką - chociażby po to żeby podpatrzyć coś od innych, ulepszyć i wdorżyć
1. Funkcjonowanie klubu za granicą to żaden wyznacznik. Dobrze mieć staż za granicą, niemniej jednak do przeniesienia dobrych wzorców zarządzania nie jest to wymagane. Swoją drogą, to powinno dotyczyć całego klubu od podstaw a nie tylko trenera.
2. Mi się właśnie Sobol kojarzy z chłodną głową. Wystarczy popatrzeć co mówią o nim znajomi, piłkarze, z którymi grał. Spójrz na wywiady, których udzielił niewiele. Spójrz na zapis konferencji pożegnalnej.
3. No to już głupota nad głupoty - piłkarz/były piłkarz, który nie interesuje się piłką? Uczestnik kursu trenerskiego UEFA? Skąd możesz wiedzieć jak spędza wolny czas. Może czyta książki, analizuje mecze, pracuje nad rozwiązaniami taktycznymi. Taki były piłkarz-przyszył trener interesuje się piłką 10x bardziej niż każdy z nas.

Ja ogólnie boję się czegoś innego - że utopią go jak Moskala i będą traktować jak pacynkę, która od czasu do czasu przyleci jako strażak gasić pożary. Żeby nikt nie miał złudzeń - pod tym względem w klubie, pomimo zmian właścicielskich, niewiele się zmieniło.
Odpowiedz cytując