Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2016, 12:07
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie najbardziej realny jest wariant powiedzmy 3a:
- uregulowano wszystkie lub większość zaległości, wynikających z miesięcznego wynagrodzenia, ale nie uregulowano np. premii. I teraz będzie to pole do interpretacji czy w takiej sytuacji trener może rozwiązać kontrakt czy nie. Nie chce mi się bowiem wierzyć, że świadomie nie zapłacono mu za 3 miesiące z góry miesięcznej pensji co jednoznacznie pozwoliłoby mu na taki krok. Nie widzę też sensu, że miałby kłamać na konferencji, że zostały bardzo małe zaległości.
To jak już mamy spekulować, to poproszę 3b:
- obu stronom było ze sobą nie po drodze, ale wcześniej nikt nie chciał być tym inicjującym rozstanie. Niezależnie od stanu kasy na koncie, możliwość natychmiastowego rozwiązania kontraktu przez Wdowczyka była na rękę i Wdowczykowi, i Zarządowi. Wdowczyk wreszcie miał upragniony pretekst, Zarząd może się zasłaniać stanem klubowej kasy.

Co do ewentualnego sporu - ponieważ będzie prowadzony przed warszawskimi organami związkowymi, to niezależnie od tego, czy chodziło o wynagrodzenie zasadnicze czy premię, czy o stan zaległości na początek czy koniec 10. dnia kolejnego miesiąca, całość czy część, czy sprawę poprowadzi "Doberman" czy aplikant I roku i po czyjej stronie będzie racja, nie ma co się łudzić, sprawa Cierzniaka, podparta niedawnym poparciem dla Wojciechowskiego każe mi twierdzić, z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, że wygra Wdowczyk.
Odpowiedz cytując