Wyświetl pojedynczy post
Revenge
Junior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2016, 00:00
Nie podoba mi się krytyka Wdowczyka. Nie był moim ulubieńcem ale:

Przejął nas po Tadeuszu "Niewypale" Pawłowskim i Marcinie "Co ja Robie Tu" Broniszewskim, w małej rozsypce. Pomijam fakt czy Tadziowi dano dużo czy mało czasu, ale na mecze WKS w tedy chodziłem i widziałem, że grali gówno.

Przyszedł Wdowczyk i odmienił Wisłę. Zaczęliśmy grać skutecznie, ładnie i pojawiły się wyniki, faktem jest, że oparł gre klubu na Wolskim - ale to wypaliło. W wakacje wszystko się posypało jak domek z kart, odeszli zawodnicy, jaja z zarządem. Atmosfera ch** po całości. Potem klub przejęli kibice (i proszę nie zaprzeczać bo statut klubu znam od środka). Nie ma co oceniać, czy nowy zarząd zły czy nie, bo oceniamy tu trenera.

Wisła w 8 kolejkach miała zaliczone 7 porażek. W tym prestiżowe 2:1 w dupe z Pasami, 1:5 z WKS'em. Historia uczy, że po tylu porażkach trener odchodzi bo go wywalają, albo odchodzi sam. Wdowczyk jednak został i udowodnił, że jest profesjonalistą, czy się to komuś podoba czy nie.

Wyprowadził klub z kryzysu - jesteśmy na 10 miejscu. Udowodnił, że potrafi zgrać to wszystko razem, nawet jeżeli kasy brak i nastroje sa grobowe. A wszystko było przeciwko niemu.

Teraz odszedł, na konferencji, w wywiadach nikogo nie obrzucił błotem. Wyjaśnił na spokojnie, że finansowo źle nie było i zdecydowały inne kwestie.

Jeżeli ktoś jest wiarygodny, to na pewno bardziej Wdowczyk niż obecny zarząd.

Napie*** na byłego trenera jest żałosne, nap** na zarząd - bez sensu zaś.

Jest jak jest, kasy brak, sponsorów brak, trenera brak, piłkarze się buntują, frekwencji brak.

Radzenie na forum też nic nie da, bo gdyby miało coś dać, to Polska miałaby najwspanialszy rząd na świecie i bylibyśmy 2 Szwajcarią (tylko bez imigrantów).

W mojej opinii obecnie można tylko spokojnie czekać i albo:

-to wszystko nagle ruszy do przodu jakimś cudem (opierając sie na renomie klubu zdobytej pod wodzą Cupiała)
-wszystko się rozsypie

i najgorsza opcja - utkniemy w byle jakości na lata.

Póki co pozostaje mi budowanie wielkiej Wisły w nowej edycji FM'a

Cytat:
Zapytam raz jeszcze, dlaczego poprzednie zarządy - mając dodatkowe wsparcie finansowe z TF - nie regulowały zobowiązań kasą z C+ a zaległości rosły i rosły? Dlaczego dług wewnętrzny jak i zewnętrzny urósł do takich rozmiarów? Jak wg Ciebie wyglądałoby profesjonalne zarządzanie tak zadłużoną spółką w sytuacji obecnych władz, które nie posiadają środków na odpowiednim poziomie i jasno o tym mówią?
Odpowiedź prosta, wszystko co jest budowane na pieniądzach a nie poprzez prace od podstaw jest ulotne... Ulotne jak pieniężny fundament. Pieniądz to tylko papier, dziś jest jutro nie ma.

Za to coś co zawsze, ale to zawsze procentuje, to zaplecze szkolenia zawodników, a tego nie mieliśmy nigdy za czasów TFK.

Aha no i atmosfera na trybunach. Taka sobie, ale jak ktoś chce iść pooglądać mecz to jest ok.

btw

A Fedorowicz był tylko jeden... Jacek. A ten tu w Krakowie to cóż... Chamstwo z człowieka wyłazi jak coś mu nie pasuje i nie idzie. Z tego wyszło aż nadto.
Ostatnio edytowane przez Revenge : 13.11.2016 o godz. 00:12.
Odpowiedz cytując