Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2016, 23:14
Ten mecz to był istny rollercoster,

Zachwyt po 30 minutach, wkurzenie po bramce kontaktowej, niepewność w drugiej połowie, totaly wkur.w po bramce wyrównującej, ekstaza po bramce na 3:2, niepewność do samego końca. Mecz rewelacja.

Boguś wreszcie się wstrzelił i widać, jak mu to ciążyło, bo po strzeleniu bramki grał rewelacyjnie. Wszędzie go było pełno. W ataku, w obronie, w pomocy. Czapki z głów, nie tylko za gole. Mam nadzieję, że doda mu to skrzydeł i w kolejnych meczach zobaczymy Rafała w gazie.

Brlek - świetny mecz, z resztą Mąka też nieźle, mimo, że zawalił krycie.

Małecki też bardzo dobrze, Zachara i Brożek karny kutas za brak wykończenia, ale poza tym bardzo fajnie.

Boki obrony rewelacja, te wejścia ofensywne cud malina.

A co najważniejsze... Uryga.... No normalnie, na stoperze to jest inny gość niż w pomocy. W pomocy to się na choinkę nadaje a na stoperze naprawdę daje radę - po pierwszym meczu nie miałem przekonania, ale im dłużej go oglądam na tej pozycji tym bardziej się do niego przekonuje - jak narazie jest pewny i robi mniej baboli niż Sadlok grający w środku. Moim zdaniem z Gumisiem świetnie się uzupełniali a przede wszystkim podchodzili wysoko - z Głową się tak nie da, bo jest za wolny i boi się ścigania z napastnikami, jakby szła jakaś piłka na przestrzał. Uryga i Gumiś regularnie przekraczali połówkę przez co stwarzaliśmy takie zagrożenie z przodu zacieśniając pole gry.

Górnik w tym meczu praktycznie sztycha nie ugrał. Pierwsza bramka z dupy, druga z kapelusza. Nasz najlepszy mecz w tym sezonie bez dwóch zdań. Tylko sędzie buc i tyle w temacie. Dobrze, że liniowy to widział i zdecydował się nas wspomóc, bo na remis Górnik w ogóle nie zasługiwał.

Jeśli mam się doszukiwać mankamentów to są to słabe stałe fragmenty gry w obronie i elektryczny Załuska.

No i wreszcie łyknęliśmy żydownię

Dzięki za show chłopaki !
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.11.2016 o godz. 23:25.
Odpowiedz cytując