krzaq12 napisał(a):

To nie są chyba tylko ,,czyste" pomysły ale także nowa rzeczywistość w której będziemy musieli się odnaleźć gdyż nie będzie nas w przyszłości stać na solidnych obcokrajowców. Mam nadzieję, że jednak będzie nas stać.
Jestem za, żeby wspierać akademię, uważam że każdego roku dobrze działająca AP powinna dostarczać 2-3 zawodników do kadry pierwszego zespołu. Jednak nie jesteśmy w stanie zbudować Wisły wyłącznie na wychowankach. To musi być mieszanka.
|
Kwestia akademii bezdyskusyjna, natomiast powtarzam to, co napisałem wcześniej - dogadanie się ze sponsorami, żeby przejęli część kontraktów zawodniczych, może być drogą do pozyskania tych właśnie solidnych obcokrajowców ( zwłaszcza takich z kartą w ręce ).
Klub jest w stanie określić, jaką maksymalnie kwotę mogą przeznaczyć na wypłatę dla jednego zawodnika ( w ramach zrównoważonego budżetu klubowego, który nie generuje długów ), a co do reszty próbować pozyskać sponsora.
W kwestii kompetencji do prowadzenia takich rozmów po raz pierwszy mam pełne zaufanie do zarządu.
Ale to temat już do polityki transferowej / nibylandii...