Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2016, 19:54
Rafał jest bez formy, to widać.

Jednakże śmieszy mnie to, że krytykowano go w poprzednim sezonie, gdy był jednym z najrówniej grających naszych piłkarzy. Teraz nie ma liczb i jest rzadziej pod grą niż w ostatnim sezonie. Generalnie krytyka jego gry, z tego względu jest jak najbardziej uzasadniona (sam mógł przesądzić losy meczu). Mimo, to rozwala mnie totalny brak umiaru w tejże krytyce (i często też brak szacunku) dla gościa, który gra u nas tak długo. To wcale nie jest tak, że Rafał jest do niczego; po prostu powinien być dla niego zmiennik, gdy jest bez formy. Boguski w dobrej dyspozycji to bardzo mocny punkt naszej drużyny.

Ja rozumiem, że facet często dochodzi do sytuacji - z jego skutecznością bywa różnie. W tym momencie jest do bani. Ale trzeba też mu oddać, że biega od linii do linii i nie unika gry - potrafi mądrze wejść dokładnie tam gdzie trzeba. Teraz oczywiście widać gołym okiem, że gra słabiej - może bramka by go przełamała. Uważam, że to raczej skromny cichy gość próbujący robić swoje. Tacy ludzie rzadko mają mocną psychę. Ja myślę, że umiejętności ma - tylko za łatwo się spala, a ta bezsensowna nagonka na niego wcale nie pomaga.

Krytyka krytyką, ale to wyśmiewanie go jest żałosne i szkodliwe dla Wisły. I tyle mam do powiedzenia.

Dla przykładu :
beznadziejny Boguski poprzedni sezon 36 meczy, 9 goli
super grajek Lecha - Jevtić 26 meczy, 4 gole

W asystach podejrzewam, że Rafał również prowadzi. Ale co ja tam wiem. Tutaj zawsze była moda jechać po Boguskim niezależnie czy gra dobrze czy słabo.

I proszę mi tu nie wmawiać, że jestem fanem Rafała. Po prostu nie znoszę takiej jawnej niesprawiedliwości. Gość oddał serce dla Wisły, gra u nas prawie dekadę, zasługuje chociażby na rzetelną krytykę.
Teraz jak najbardziej sam posadziłbym go na ławce w następnym meczu - tyle, że nie mamy nikogo kto mógłby go zastąpić. Cywka? Skrzydłowy Kolanko? Przesuwać Jovica do przodu? Testować Zacharę na skrzydle? Nie rozśmieszajcie mnie. To oczywiste, że każdy z tych wariantów jest gorszy niż stawianie na Rafała.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.10.2016 o godz. 20:13.
Odpowiedz cytując