abcabc napisał(a):

Tylko ty pisałeś o mojej "rzekomej wszechwiedzy o futbolu". Nie ja.
Ja pisze o postawowych zasadach i realiach futbolu.
Może to po prostu wygląda jak wszechwiedza z perspektywy dyletanta? Jeżeli pomysł psucia świetnego bocznego obrońcy Jovicza i wystawiania go na rozgrywaniu cię nie szokuje, to... mnie to szokuje.
|
Bóg piłkarskiego internetu objawion.
Jest dosyć oczywiste, że pomysły z przesunięciami zawodników nie zostaną zrealizowane, ponieważ trener Wdowczyk nie czyta internetowych grup dyskusyjnych, ani nie czerpie z nich inspiracji do rozwiązań taktycznych. Jest też oczywiste, że operujemy na pewnym poziomie abstrakcji, bo rozmawiamy o posunięciach radykalnych. Ale właśnie dlatego, że są to posunięcia nietypowe i odważne, to są ciekawe i o nich rozmawiamy. Daj żyć.
Nota bene trener Wdowczyk próbował na środku pomocy Małeckiego w lecie. Podaliśmy też przykłady Szymkowiaka, Cantoro, sam dopisałeś Piszczka. Takie rzeczy (jako wyjątki oczywiście) się zdarzają i dlatego o tym mówimy, wciąż jednak ze świadomością, że jest to scenariusz bardzo mało realny. Czy naprawdę tak trudno szanować rozmówcę - zarówno poprzez brak agresji werbalnej, jak i uprzejme założenie, że reprezentuje pewien poziom świadomości?