gdsmk napisał(a):

Nie miałem na myśli Wisły - po protu nie wydaje mi się, żeby to logo na koszulce miało jakieś przełożenie w jego branży. Patrząc po Polonii, on jak wydaje kasę, to chce mieć władzę albo coś namacalnego, ale to tylko moje zdanie.
Prędzej coś z FMCG, ew. bukmacher, motoryzacja, elektronika.
No chyba że to miałby być faktycznie misterny plan na pierwszeństwo na te grunty.
|
Elektronika czy motoryzacja ma Twoim zdaniem większe przełożenie na biznes niż rynek nieruchomości? Moim zdaniem takie same, a nawet większe. Bez wchodzenia w wielkie ideologie - koszt kupna nowego auta powiedzmy 60 000 zł, koszt telewizora Smart TV 3 000 zł, koszt 55m2 mieszkania po cenie rynkowej w Krakowie 400 000 zł. Wiadomo, że wolumen w przypadku mieszkań jest o wiele mniejszy, ale ludzie również kupują nieruchomości, czy to na własny użytek czy jako inwestycje. Wydatek jednorazowy jest nieporównywalnie większy. Ogromna część ludzi przychodząca na stadion kupiła lub kupi auto, a także kupiła lub przymierza się do kupna mieszkania/domu/lokalu. Jeśli chodzi o potencjał reklamowy to branża jak każda inna, moim zdaniem nawet z większym potencjałem jeśli chodzi o przychody, jak i prezentację korzyści dla klienta. Oczywiście są branże z małym potencjałem reklamowym, ale jest to zazwyczaj nisza rynkowa, usługi wychodzące z mody lub usługi specjalistyczne.