@baton
O... Próbujesz coś wydukać. Nieźle jak na początek.
szprotson napisał(a):

Nie zgadzam sie z tym ze canal plus manipuluje dźwiękiem.
Dlaczego ? Bo mam przed oczami rozkład mikrofonów kierunkowych oraz i wien czemu 1000 osobowa grupa zbita w kupę siedząca pod dachem daje do 2 mikrofonów większy huk niż cała wysoka trybuna o dużej szerokości do 4 mikrofonów.
Dodatkowo od kilku postów proszę Cie bys wskazał gdzie ja sławie klub z Warszawy (Ty tak napisałeś) i jakoś nie możesz sie do tego odnieść a jedyne co robisz to rzucasz oszczerstwa i epitety.
|
A... Czyli koledzy z Kanału ci coś dopowiedzieli. No teraz już wiesz, że to jednak Canal+.

No ale nie zmienia to nic. Używanie mikrofonu kierunkowego to tylko wymówka (albo totalny dyletantyzm - czy oni mają pojęcie kiedy go używac?).
Ostateczny miks z wielu mikrofonów z boiska ma oddawac dzwięk słyszalny z boiska. Nie ma mowy o tłumaczeniu się, że mi mikrofon tak działa, bo ty masz to wszystko tak ustawić, żeby było odpowiednio.
Głośność i tak jest i musi być ustawiana, więc tylko idiota się tłumaczy: "tak mi mikrofon działa". Tam nie ma nic automatycznego pod tym względem.
Inżynier dźwięku ma ustawić głośność z wszystkich mikrofonów tak, żeby oddawał rzeczywistość.
Ale Kanalarze robią to tak, żeby Legia była słyszalna bardziej. Tu nawet nie może byc dyskusji. Ostateczny dzwięk jest autorskim miksem Kanalarza, a nie oryginalnym dzwiękiem z jakiegoś mikrofonu.
Ty pewnie tego nie zrozumiesz, ale twoi koledzy z Live Park może trochę wstydu poczują.
A propos Legii.
Ty masz po prostu tendencje do mówienia nie wprost, naokoło, żeby się potem móc wymigać (jak ten Żyd z dowcipu). Tak jak nie chcesz otwarcie twierdzić, że Canal + nie manipuluje (no teraz już uważasz, że się nie zgadzasz, ale ciągle nie ma otwartego zaprzeczenia; koledzy już wymiękli i nie są tacy pewni siebie, co?

), tylko próbujesz mącić i bajdurzyć o konspiracjach. Tak jak popierasz wersję Ległych w sprawie transparentu. Wręcz uciszasz podejrzenia wiślaków: "profil NS mówi co innego". I oczywiście to wersja twoich kolegów z Legii jest ważniejsza dla ciebie.
Przy okazji: masz ty kolegów z Craxy (to było by łatwiejsze do zrozumienia, bo to to samo miasto), czy tylko Legię i Warszawę tak ukochałeś? Im wierzysz na słowo, a wiślaków próbujesz zakrzyczeć bajaniami o teoriach konspiracyjnych.
Zauważyłem że sporo jest takich, którzy podgryzają Wisłę jakby byli agentami Legii (jak w sprawie Cierzniaka - też konspiracji Legii, PZPN i dziennikarzy warszawskich nie było

).