|
Wisła której od dzieciństwa, czyli kilkudziesięciu lat jestem kibicem ma trudny okres, co wiedzą wszyscy. Trener jak i zawodnicy są też ciągle atakowani takimi głupimi i dziecinnymi komentarzami. Gdy trenerem został Pan Wdowczyk byłem niezadowolony, wiadomo korupcja, warszawka. Nie mniej to co zrobił z Wisłą w ubiegłym sezonie sprawiło, że mam do niego ogromny szacunek Facet mi zaimponował. Mógł odejść widząc co się dzieje z klubem: sprzedano a właściwie nie wykupiono lidera zespołu -Wolskiego, nie wzmocniono zespołu w okienku transferowym, czyli "polityka" klubu zburzyła mu wszystko co ułożył. Na dodatek zaczęły się problemy ze sprzedażą klubu, co widać po grze zawodników, mentalnie są rozbici. Dużo osób dbających o swój wizerunek uciekłoby jeszcze w sierpniu widząc co się dzieje w klubie. On został i trwał, dzięki niemu nawet niegdyś zbuntowany i niepokorny Patryk Małecki stał się prawdziwym filarem i liderem w Wiśle. Ostatni mecz z liderem czyli Jagiellonią wprawdzie przegrany ale ja widziałem w nim nadzieję i walkę szczególnie w drugiej połowie. Wczoraj Śląsk też grał z Jagiellonią i można było zobaczyć jak jemu poszło. Jestem przekonany, że zespół pozostawiony tak na prawdę sam sobie zaczyna wychodzić z tego kryzysu. Dzieje się tak ponieważ jest TAKI Trener, który wierzy w siebie i zespół czyli wierzy w to że może i mam nadzieję, że zrobi z Wisły zespół z górnej części tabeli. Co najważniejsze cały czas dzień po dniu robi wszystko aby tak się stało - wierzę, że już niedługo zobaczymy efekty jego pracy. DOBRE EFEKTY. Ja już w Białymstoku zobaczyłem, że zbliża się okres w którym Wisła ruszy w górę tabeli. Panie Dariuszu jako kibic Wisły wierzę w Pana i Zespół, wiem także że trafią się mecze przegrane - ale jak będę widział wolę walki to i tak będę z Was dumny. Wisła zawsze była ambitnym klubem i wierzę że dzięki Panu wróci na szczyty. Nie przejmujcie się tymi burakami co wszystko negują, to są zagubione owieczki, które same nie wiedzą co ze swoim życiem zrobić. Dajcie z siebie wszystko, nasz czas się zbliża.
|